I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Skänker bort ett julbord

image

Som flera av er redan vet, kommer jag att skänka bort ett julbord proppat med mat till en småbarnsfamilj som har det sämre ställt. Detta bestämde jag mig för två två månader sedan. Jag berättade om det på Facebook och fick många tips där var jag kunde vända mig. Dock har jag inte nämnt det på bloggen än, utan jag ville hitta en familj först.

Uppdaterar inlägget och vill berätta att jag har hittat en familj och dessutom utökat innehållet till julbordet med ytterligare tillbehör och gottis!

Familjen jag ska ge bort ett julbord till, bor här i Huddinge och är ett hushåll på två vuxna och tre barn. Barnen är ofta mycket svårt sjuka och behöver många gånger ligga inlagda på sjukhus i veckor. Därför kan bara en av föräldrarna arbeta och därmed har de bara en inkomst att försörja sig på. Och jag tycker alla är värda att få fira jul, äta god mat tillsammans och få några julklappar – så det ska jag ge dem!

Julbordets innehåll:

(1) = göra själv
(2) = köpa färdigt
(3) = köpa ingredienserna så får de tillaga själv

• köttbullar (1)
• hovmästarsås (1)
• rödbetssallad (1)
• inlagd sill (1)

• prinskorvar (2)
• julskinka (2)
• senap (2)
• gravad lax (2)
• småländsk sylta (2)
• julmust (2)
• glögg (2)
• juleskum (2)

• Janssons frestelse (3)
• risgrynsgröt med mjölk, kanel och socker (3)

• annat…
• annat…

– Jag kommer att göra en del av maten själv, köpa en del färdigt samt ingredienserna till exempelvis Janssons. Jag tänkte att jag skulle köra ut detta till familjen dagen innan julafton, det vill säga på eftermiddagen eller kvällen den 23 december.

Det ska vara en familj som är i behov av ekonomisk hjälp och som har barn. Tanken är att jag kommer ge barnen en varsin liten julklapp också. Alla ska ha rätten att få fira jul tillsammans med god mat. Det finns så många därute som kämpar. I år ska jag hjälpa en familj så att de kan fira jul tillsammans. Det är det minsta jag kan göra. Och jag kommer överlämna allt själv så att jag vet att det kommer rätt.

Känner du någon? Kontakta gärna mig per mejl eller via Facebook. Dela gärna vidare mitt inlägg på din blogg eller Facebook. ♥

6 thoughts on “Skänker bort ett julbord

  1. Tänk om fler kunde hjälpa vad fin världen kunde vara då!
    Jättebra initiativ av dig och jag hoppas du hittar en familj som får ta del av detta! ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *