Cowboymat ska ju även barnen ha – här har vi en näringsberikad chili con carne! Gott, enkelt och näringsrikt. Det här kan man enkelt göra storkok på!
Tänk på att storleken på en chili oftast är det som avgör styrkan. Ju större chili, desto svagare, mer som snackspaprika. Och ju mindre, desto starkare. Oftast. Här avgör även sortens roll.
Bönor kan göra en lite gasig i magen, därför har jag bara lite bönor i detta recept mot vad jag brukar ha i mina rätter. Detta också med tanke på att jag har lök i. Min dotter blir dock inte gasig av dessa ingredienser och det blev inte heller mina äldre söner.
TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.
Ingredienser:
2 dl kokt ris
200 gram nötfärs
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd chilifrukt
1 liten morot
1 orangea paprika
100 gram broccolibuketter
1 burk tomatkross
2 msk tomatpuré
50 gram röda kidneybönor
1 krm svartpeppar
50 gram saltfritt smör
Gör såhär:
Koka riset enligt förpackningens anvisningar.
Dela färsens i ”strängar” i en kastrull. Skala lökarna och hacka dem. Kärna ur chilin och hacka. Skala moroten och grovriven, kärna ur och tärna paprikan smått. Hacka broccolibuketterna. Häll ingredienserna i en kastrull tillsammans med tomatkross och tomatpuré. Låt koka upp och puttra under lock på låg värme i cirka 10 minuter. Färsen ska vara helt genomstekt när det är klart. Häll på kidneybönor, krydda, blanda ned smör och kokt ris.
Servera en portion direkt och ställ in resten i kyl och frys. Det håller cirka 3-4 dagar i kylen.
Hoppas barnet gillar’t!
Vi brukar ha tacochips till.
Mysigt 🙂