I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Barnmatsrecept steg 4: cowboymat á la chili con carne

DSC_9073

Cowboymat ska ju även barnen ha – här har vi en näringsberikad chili con carne! Gott, enkelt och näringsrikt. Det här kan man enkelt göra storkok på!

Tänk på att storleken på en chili oftast är det som avgör styrkan. Ju större chili, desto svagare, mer som snackspaprika. Och ju mindre, desto starkare. Oftast. Här avgör även sortens roll.

Bönor kan göra en lite gasig i magen, därför har jag bara lite bönor i detta recept mot vad jag brukar ha i mina rätter. Detta också med tanke på att jag har lök i. Min dotter blir dock inte gasig av dessa ingredienser och det blev inte heller mina äldre söner.

TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.

Ingredienser:

2 dl kokt ris
200 gram nötfärs
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd chilifrukt
1 liten morot
1 orangea paprika
100 gram broccolibuketter
1 burk tomatkross
2 msk tomatpuré
50 gram röda kidneybönor
1 krm svartpeppar
50 gram saltfritt smör

Gör såhär:

Koka riset enligt förpackningens anvisningar.

Dela färsens i ”strängar” i en kastrull. Skala lökarna och hacka dem. Kärna ur chilin och hacka. Skala moroten och grovriven, kärna ur och tärna paprikan smått. Hacka broccolibuketterna. Häll ingredienserna i en kastrull tillsammans med tomatkross och tomatpuré. Låt koka upp och puttra under lock på låg värme i cirka 10 minuter. Färsen ska vara helt genomstekt när det är klart. Häll på kidneybönor, krydda, blanda ned smör och kokt ris.

Servera en portion direkt och ställ in resten i kyl och frys. Det håller cirka 3-4 dagar i kylen.

Hoppas barnet gillar’t!

2 reaktioner på ”Barnmatsrecept steg 4: cowboymat á la chili con carne

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *