I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT till julbordet: krämig kalkonsallad med blåmögelost, nötter och persilja

1098947

Väldigt lättlagad sallad som ni bör testa. Blåmögelosten gör verkligen sitt. Denna maträtt klingar gott på både julbord likväl som till lunchpicknick en varm sommardag.

Ingredienser:

200 gram kalkon på bit, tärnad och stekt
2 dl crème fraiche, låg %
50 gram blåögelost
1 rödlök
1 huvud romansallat
250 gram körsbärstomater
1 mogen avokado
1 dl mandlar, krossade
1 dl färsk persilja, hackad
Peppar

Gör såhär:

Skär kalkonbiten i stora tärningar. Bryn kalkonstärningarna tillsammans med solrosolja i någon minut. Lägg de stekta kalkontärningarna i en bunke. Strimla sallatshuvudet och halvera körsbärstomaterna och lägg i bunken med kalkontärningarna. Blanda om. Kärna ur avokadon, skala den och skiva fruktköttet tunt. Mosa mögelosten och finhacka rödlöken. Blanda creme fraiche, mögelost, lökhack och peppar i en liten skål. Blanda ned i salladsskålen. Strö över färsk persiljahack. Strö över krossade valnötter.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *