I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Nyttigt fredagsmys/snacks – grönkålschips

image

Nu har jag gjort det igen, kommit på ett alldeles utmärkt alternativ till ett mer hälsommare snacks utan en massa onödiga tillsatser och socker, nämligen grönkålschips!

Ingredienser för en plåt med chips:

1 liter grönkålsblad
1 msk olivolja
2 tsk torkade örtkryddor – basilika, oregano etc
Salt

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda olja, örtkryddor och salt i en större bunke.

Riv grönkålen för hand i lagom stora ”chipsbitar”. Skär bort den grova mittvenen.

Häll över bladen till örtblandningen och massera in bladen noga.

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Sprid ut de marinerade grönkålsbladen.

Ställ plåten i mitten av ugnen och låt grädda i 10-15 min, tills grönkålen blir krispig.

Hoppas det smakar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *