Vi ger barnen 1-2 vegetariska måltider per vecka, det tycker vi är sunt. Och visst kan även vegetariskt vara gott!
TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.
Ingredienser:
2 medelstora potatisar
1 gul lök
1 liten morot
100 gram broccoli
0,5 orangea paprika
0,5 dl kokvatten
0,5 dl grädde
0,5 tsk torkad basilika
0,5 krm svartpeppar
lite cayennepeppar
50 gram saltfritt smör
Gör såhär:
Koka upp vatten i en kastrull. Skala potatisarna och grovriv dem, skala och hacka löken smått, skala och tärna moroten smått, kära ur paprikan och skär i små kuber. Häll detta i det kokande vattnet där vattnet ska täcka precis. Låt puttra på svag värme under lock i cirka 10 minuter. Potatis och morot ska vara hel mjuka, så är det klart.
Häll av allt kokvatten utom 0,5 dl. Blanda ned resterande ingredienser, gnugga ned örtkryddan mellan handflatorna. Rör ned peppar och smör. Blanda om ordentligt.
Servera en portion direkt, ställ in någon burk i kylen där det håller 3 dygn, frys in resterande burkar.
Hoppas ditt barn gillar rätten!