Köttfärssås med spaghetti går hem hos de allra flesta barnmagar, det är något som är säkert. Enkel maträtt som man kan bomba med nyttigheter såsom lök, morot och paprika.
TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.
Ingredienser:
2 dl kokt pasta
200 gram nötfärs
1 gul lök
1 liten morot
0,5 grön paprika
0,5 dl kokvatten
0,5 dl grädde
2 msk tomatpuré
0,5 tsk torkad basilika
0,5 tsk torkad oregano
0,5 krm svartpeppar
50 gram saltfritt smör
Gör såhär:
Koka upp vatten i en kastrull och låt pastan tillagas enligt förpackningens anvisningar (uteslut salt).
Koka upp vatten i en annan kastrull. Separera färsen, skala och hacka löken smått, skala och tärna moroten smått, kära ur paprikan och skär i små kuber. Häll detta i det kokande vattnet där vattnet ska täcka precis. Låt puttra på svag värme under lock i cirka 10 minuter. Färsen är klar när den är brun och genomstekt.
Häll av allt kokvatten utom 0,5 dl. Blanda ned resterande ingredienser, gnugga ned örtkryddorna mellan handflatorna. Rör ned peppar och smör. Blanda om ordentligt.
Servera en portion direkt, ställ in någon burk i kylen där det håller 3 dygn, frys in resterande burkar.
Hoppas ditt barn gillar rätten!
Tack för tipsen, det är toppen 😀 hopps du har en mysig dag 🙂
Tack så mycket! Trevlig helg!