I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Viner från Romeo & Juliet – passande till jul och nyår

Snart är det jul och nyår och därför skulle jag vilja på att tipsa om några viner som jag tycker passar till festliga tillfällen där det bjuds på god mat eller att man bara är ett sammansvetsat sällskap.

Från balkongen på den berömda innergården i Verona stod Julia och trånade efter sin Romeo. Innergården har idag blivit en populär plats dit turturduvor från hela världen vallfärdar och ristar in sina älskades namn. Varje dag lämnas runt 3 000 nya kärleksmeddelanden på den romantiska platsen.

Pasqua – ett av Italiens äldsta familjeägda vinhus – lanserar nu vinet Romeo och Juliet, som en hyllning till kärleken och staden Verona. Etiketten är en direkt avbild av kärleksmeddelanden från innergårdens väggar. Pasqua har sin bas i Valpolicellaregionen runt Verona, som är berömt både för sina högkvalitativa viner och som skådeplats för Shakespeares kärleksdrama.

 

Horeca_1401 Passimento White Romeo&Juliet

Pasqua Famiglia Bianco Romeo Juliet 2014

Vinet har en förförisk doft med inslag av citrusfrukter, persika och mandel. Smaken är torr med intensiv arom och långvarig smak. Passar utmärkt till lätta och medelkraftiga fiskrätter. Varför inte en Pasta Bouillabaisse med krämig tomatsås, räkor, musslor och fisk. Pasqua Famiglia Bianco Romeo Juliet 2014 är ljuvlig att avnjutas idag men kan även lagras i 1-2 år.

Alkoholhalt: 13%
Pris: 89 kr

 
Horeca_1402 Passimento Red Romeo&Juliet

Pasqua Famiglia Rosso Romeo Juliet 2013

Vinet har nyanserad doft med inslag av röda frukter, plommon samt kryddor. Smaken har en härlig, välbalanserad längd och gifter sig förträffligt med lite kraftigare kötträtter och vällagrad ost. Exempelvis en vildsvinstek med gräddig svampsås och grillad polenta. Eller varför inte bara med en god och vällagrad parmesan. Utomordentligt god idag men kan lagras och utvecklas ytterligare ett par år.

Alkoholhalt: 14%
Pris: 89 kr

 

Horeca_1260 Prosecco Brut Romeo&Juliet

Pasqua Famiglia Prosecco Brut Romeo & Juliet

Visste du att om man kysser varandra vid tolvslaget på nyår, så sägs det att man är man ett par för evigt? Varför inte då samtidigt skåla med sin käresta vid tolvslaget?

Doften är trevligt fruktig med inslag av päron, gula frukter och en nyans av mandelmassa. Smaken är torr med lätt fruktsötma och mjuka bubblor. Avnjutes på egen hand eller tillsammans med sallader och antipati.

Alkoholhalt: 11%
Pris: 89 kr

2 thoughts on “Viner från Romeo & Juliet – passande till jul och nyår

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *