Lättlagad och mättande gryta till barnet. Här kan man enkelt göra storkok bara genom att dubbla ingredienserna. Alyssa tyckte om denna mat och riktigt glufsade i sig 😀
TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.
Ingredienser:
200 gram nötfärs
400 gram tomatkross
5 cm av det gröna från en salladslök, hackad
1 liten morot, skalad och grovriven
0,5 liten gul paprika, urkärnad och smått tärnad
0,5 dl röda linser
0,5 tsk torkad basilika
0,5 krm spiskummin
0,5 krm vitpeppar
0,5 krm svartpeppar
50 gram saltfritt smör
Gör såhär:
Häll alla ingredienser utom kryddor och smör i en kastrull och låt koka upp. Låt puttra på svag värme under lock i ungefär 10 minuter. Rör om då och då. Ta av kastrullen från plattan. Blanda ned kryddor och smör.
Servera en portion direkt och frys in resten portionsvis eller förvara i kyl. Det klarar sig i kylen i 3 dagar.
Hoppas barnet gillar’t!