I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 9 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Min yngsta son har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons

Barnmatsrecept steg 3: rödspätta med ris och grönsaker

Här kommer nästa recept på fisk, och denna gång är det rödspätta det handlar om. Detta tyckte bönan om väldigt mycket, så det är en rätt jag gott kan rekommendera. Hon smakade lite här ikväll och utbrast ett högt ”MMMMM!!!” :-)

TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.

Ingredienser:

2 dl kokt ris
200 gram rödspättafilé
1 liten gul lök
1 liten morot
3 cm squash
0,5-1 dl kokvatten
0,5 dl frysta ärtor
1 tsk fryst hackad dill
1 tsk fryst hackad persilja
1 krm vitpeppar
50 gram saltfritt smör

Gör såhär:

Koka upp riset enligt förpackningens anvisningar.

Skär fisken i små bitar. Skala och hacka löken. Tärna squashen smått. Skala och tärna moroten smått.

Koka upp de skurna ingredienserna med vatten som täcker. Låt koka på låg värme under lock i ungefär 10 minuter.

Häll av vattnet i en skål.

Tillsätt 0,5 dl kokvatten och mixa till lagom mängd, små små bitar. Tillsätt ytterligare kokvatten vid behov. Det ska bli ganska löst. Tillsätt ärtor, kryddor, smör och det kokta riset. Blanda om ordentligt. Här ska det vara mittemellan löst och fast, lagom konsistens med andra ord.

Servera en portion direkt och häll upp resterande på burkar. Maten håller cirka 3 dagar i kylen. Frys in resten för framtida måltider.

Hoppas barnet gillar’t!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons