I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 9 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Min yngsta son har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons

Barnmatsrecept steg 3: basilikakryddad pastarätt med fläskytterfilé, tomat, lök och grönsaker

DSC_8469

En lättlagad och näringsrik pastarätt till den lilla. Smakar oerhört gott och jag ville så gärna käka upp maten när jag matade min donnaDet går alldeles utmärkt att byta ut gris mot kyckling.

TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.

Ingredienser:

2 dl kokt pasta
200 gram fläskytterfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 stor morot
100 gram broccoli
0,5 röd paprika
0,5 gul paprika
ca 0,5-1 dl kokvatten
2 msk tomatpuré
1 näve färsk basilika
1 krm svartpeppar
50 gram saltfritt smör

Gör såhär:

Koka upp pastan enligt förpackningens anvisningar. Skär fläskytterfilén i mindre kuber om cirka 1×1 cm. Skala och hacka löken. Skala vitlöksklyftan och hacka. Skala och tärna moroten smått. Ansa broccolin och skär i mindre buketter. Kärna ur paprikorna och tärna dem.

Koka upp vatten i en kastrull och låt kött, lök och grönsaker puttra under lock på medelvärme i cirka 10 minuter. Köttet är färdigt när den är fast och ljus helt igenom.

Häll av kokvattnet i en skål. Mixa de kokta ingredienserna tillsammans med ca 0,5 dl kokvatten och tomatpuré, till små bitar. Tillsätt lite kokvatten i taget om det behövs. Blanda ned kokt klippt pasta, smör, grovhackad basilika, peppar och blanda om.

Servera en portion direkt och ställ in resten i kyl och frys. Det håller cirka 3 dygn i kylen.

Hoppas ditt barn tycker om maten!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons