I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Stapeltorn i trä – giftfri leksak till barn

stapeltorn ekoleko DSC_8524

Idag fick Alyssa hem ett paket på posten, nämligen ett stapeltorn av trä. Det här är en jättefin giftfri leksak som är tillverkad av FCS-certifierat trä inom EU. Produkten är dessutom CE-märkt och godkänt enligt våra svenska lagar kring leksaksdirektivet.

Det var inte lätt att fota rörliga barn utan blixt på kvällstid (blir så fult med blixt och skuggor, tycker jag), därav är bilderna smått suddiga.

Alyssa tyckte mycket om leksaken och självklart skulle den även smakas på. Även storebror Joshua på 6 år tyckte att det var en rolig pryl – här har han tänkt utanför boxen och byggt en tornado! :-) Joshua nämnde faktiskt att leksaken luktade gott och ja, det gjorde den tyckte även jag. Man känner fortfarande lukten av själva träslaget. Stapeltornet är oljad med ren linolja. Den är ej impregnerad med bisfenoler, ftalater, bekämpningsmedel, flamskyddsmedel, doft- och smakämnen, konserveringsmedel och lösningsmedel. Det tycker jag är tip-top!

Ni har nog märkt att jag börjat saka ur plasten här hemma? Tänker kring alla barnmatsburkar jag förvarar all barnmat i, istället för i plastlådor. Detsamma gäller faktiskt leksaker numera. Om det inte är väldigt godkänd och kontrollerad sådan.

Så nu vet ni vad vi önskar oss till Alyssa i ettårs-present?! Antingen kläder eller leksaker av trä. Bort med plasten från våra hem! 😀

giftfria leksaker

Lånad bild från EkoLeko AB.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *