I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 9 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Min yngsta son har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons

Barnmatsrecept steg 3: currykryddad fläskytterfilé med grönsaker och ris

DSC_8234

Här har vi en kanongod och bra berikad maträtt till ditt barn. Detta recept är från cirka 8 månaders ålder, men fungerar även bra till en 6 månaders bara man mixer mer slätt.

TIPS: Det går bra att byta ut köttet till exempelvis kyckling.

TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.

Ingredienser:

2 dl kokt ris
200 gram fläskytterfilé
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 liten röd paprika
1 liten gul paprika
100 gram broccoli i buketter + 1 broccolistam (eller 150 gram buketter)
0,5-1 dl kokvatten
1 krm vitpeppar
1 krm svartpeppar
1 tsk curry
50 gram saltfritt smör

Gör såhär:

Koka riset enligt förpackningens anvisningar.

Skär fläskytterfilén i små tärningar. Skala och hacka vitlöksklyftan. Skala och slanta moroten smått. Kärna ur paprikorna och tärna dem. Ansa broccolin och skär ut i buketter, skala stammen och tärna smått.

Koka upp vatten i en kastrull och häll i alla skurna ingredienser tillsammans och låt puttra under lock i 10-15 minuter. Vattnet ska täcka precis. Köttet ska vara helt ljust igenom när det är klart.

Häll av vattnet till en skål. Mixa det kokta till små bitar tillsammans med 0,5 dl kokvatten. Tillsätt eventuellt lite mer kokvatten så att det inte blir torrt. Blanda ned riset och krydda med curry och peppar. Häll på ytterligare kokvatten om det behövs för konsistensen. Blanda ned smöret.

Servera en portion och häll upp resten på burkar och ställ in i frysen. I kylen håller denna maträtt cirka 3 dygn.

Hoppas barnet tycker om maten!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons