I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Recept på fruktpuré av äpple till spädbarn

DSC_8235

Visst är det väl en härlig färg?! Det här är ypperligt som puré till bebis eller varför inte som komplement till gröten alternativt plättarna? Du väljer själv! Inget tillsatt socker dessutom! Vill du ha lite mer smak, kan du tillsätta saft från en halv lime, men det är inget måste, för färgen håller sig fin utan.

TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.

Ingredienser till äppelpuré:

1 kilo Katja-äpplen

Skala alla äpplen och kärna ur dem. Tärna dem smått. Koka upp vatten i en kastrull och koka äppelbitarna på låg värme under lock tills de blir mjuka, cirka 10 minuter. Vattnet ska täcka precis. Häll av kokvattnet i en skål och mixa alla äppelbitar till puré. Tillsätt kokvatten efter önskemål för konsistens.

Håller uppåt fem dagar i kylen och desto längre i frysen.

Hoppas bebis tycker om purén!

4 reaktioner på ”Recept på fruktpuré av äpple till spädbarn

  1. Hej! Vilken fin färg! Ska prova till min 10-månaders om jag hittar äppelsorten billigt. Och burkarna var också jättesnygga. Var hittar man dem?

    1. Hej! Visst är det en frän färg?! 😀 Äppelsorten kan du kolla om den finns hos någon du känner. Dessa äpplen kommer från mina svärföräldrar som har äppelträd på deras tomt.

      Burkarna baktill med de fina locken är från Finland. Det är typ Nestlé barnmatsburkar. De framtill har jag fått via utskick till bloggen så det vet jag inte var de kommer ifrån.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *