God och lättlagad wok till den lilla. Alyssa fick detta till middag idag och det tyckte hon mycket om.
TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.
Ingredienser:
125 gram äggnudlar
200 gram kycklingfilé
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 röd paprika
1 tsk curry
1 krm vitpeppar
1 krm svartpeppar
0,5-1 dl kokvatten
50 gram saltfritt smör
Gör såhär:
Koka upp äggnudlarna enligt förpackningens anvisningar och ställ av.
Skär kycklingfilén i små bitar. Skala och hacka löken. Skala vitlöksklyftan och hacka smått. Skala moroten och tärna smått. Kärna ur paprikan och tärna smått.
Koka upp vatten i en kastrull och låt alla skurna ingredienser puttra på låg värme under kastrull i 10 minuter. Häll av det mesta av kokvattnet men spara cirka 0,5 dl. Spara resten i en skål.
Mixa den kokta maten tillsammans med nudlarna till en konsistens med små bitar. Tillsätt eventuellt lite mer kokvatten ifall det känns för torrt.
Blanda ned smör och kryddor, rör om och smaka av ifall det behövs mer kryddor.
Servera en portion direkt och ställ in resten i kylen eller frys in. I kylen håller denna maträtt i cirka tre dygn.
Hoppas bebis tycker om maten!