Mycket smarrig rätt, tyckte Alyssa på 10 månader.
TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.
Ingredienser:
200 gram fläskytterfilé
2 potatisar
1 liten gul lök
0,5 broccoli, buketterna
0,5 liten röd paprika
0,5-1 dl kokvatten
1 krm torkad rosmarin
1 krm torkad timjan
1 krm svartpeppar
50 gram saltfritt smör
Gör såhär:
Skär köttet i mindre kuber om cirka 1×1 cm. Skala potatis, broccolistam, morot och tärna dem smått. Skala lök, vitlök och hacka. Kärna ur och tärna paprikan.
Koka upp vatten i en kastrull och låt de skurna ingredienserna puttra under lock tillsammans på medelvärme i cirka 10 minuter. Köttet är färdigt när den är stekt helt igenom.
Häll av kokvattnet till en skål. Mixa 0,5 dl kokvatten med det kokta tillsammans med kryddorna, mixa till små små bitar. Tillsätt mer kokvatten efter behov. Tillsätt smör och blanda om.
Servera en portion direkt och ställ in resten i kylen eller frys in. I kylen håller denna maträtt i cirka tre dygn.
Hoppas bebis tycker om maten!