Gräddiga maträtter brukar vara populärt bland små barn, pasta överlag också tycker jag! I alla fall här hemma. Denna maträtt gick hem storartat hos min lilla tjej!
TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.
Ingredienser:
200 gram benfri fläskkarré
1 morot
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
50 gram vitkål
50 gram palsternacka
0,5 liten röd paprika
2 dl kokt pasta
0,5-1 dl grädde
1 dl färska basilikablad
1 krm vitpeppar
1 krm svartpeppar
50 gram saltfritt smör
Gör såhär:
Skär köttet i mindre kuber om cirka 1×1 cm. Skala och tärna moroten smått. Skala och hacka löken. Skala vitlöksklyftan och hacka. Skiva vitkålen. Skala och tärna palsternackan smått. Kärna ur och tärna paprikan.
Koka upp vatten i en kastrull och låt de skurna ingredienserna puttra under lock tillsammans på medelvärme i cirka 10 minuter. Köttet är färdigt när den är stekt helt igenom.
Häll av kokvattnet. Mixa detta med kryddorna, basilikan grovhackad. Mixa till små små bitar. Tillsätt grädde och smör och blanda om.
Servera en portion direkt och ställ in resten i kylen (håller cirka 3 dygn) eller frys in.
Hoppas bebis tycker om maten!