I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Recept på järnberikad syrligt söt smoothie till spädbarn

DSC_7698

Syrligt söt och matig smoothie till mellanmål eller som komplettering efter lunch eller middag. Alyssa tyckte den här var jättegod. Passar från 6 månader och uppåt.

TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.

Ingredienser till ca 3 dl smoothie:

7 rödalila plommon
2 små äpplen
1 dl kokosmjölk
3 (ersättning/välling)mått pulvergröt
1 tsk färskpressad citronsaft

Gör såhär:

Skölj frukterna, skala och kärna ut dem och tärna smått. Lägg i mixern och tillsätt kokosmjölk, pulvergröt och citronsaft. Mixa tills det blir slätt. Häll över till klämmisar. Håller i kylen i 3-5 dagar. Går bra att frysa.

Hoppas barnet gillar!

2 thoughts on “Recept på järnberikad syrligt söt smoothie till spädbarn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *