I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Recept på hemmagjorda äppelchips med smak av kanel och kardemumma

DSC_7832

Här har ni det perfekta fredagssnackset, helt utan tillsatt socker! Enkelt att göra, men tar sin tid i ugn. Man kan med fördel göra två plåtar direkt, men får då ha ena plåten längst ned och ena i mitten, för att sedan varva efter halva tiden.

Ska förvaras torrt.

Ett tips här är att varva olika äppelsorter, gärna syrligt söta äpplen – eller ta dina favoriter. Kombinationen sött och syrligt med kanel blir alldeles mumma!

Ingredienser för 1 plåt/1 glasburk
2 medelstora äpplen
Kardemumma
Kanel

Gör såhär:

Ställ ugnen på 100 grader.
Skölj och kärna ur äpplen. Låt skalet vara kvar och skiva dem tunt, ca 2-3 mm tjocka.
Lägg bakplåtspapper på plåten. Lägg äppelskivorna där och krydda tunt med kardemumma och kanel.
Ställ in i mitten av ugnen och låt stå cirka 4-5 timmar.
De är klara när de är alldeles krispiga och kan brytas av. De ska inte vara mjuka någonstans.
Låt svalna och lägg upp i en fin glasburk med lock.

Avnjut med gott samvete!

DSC_7824 DSC_7826 DSC_7827 DSC_7832 DSC_7833

2 reaktioner på ”Recept på hemmagjorda äppelchips med smak av kanel och kardemumma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *