I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: hot-hot marinad till kyckling + tillagning av kycklinglår i ugn

DSC_7626

Den här marinaden bara måste ni prova på, för fy tusan vad gott det blev!

Marinad till 1 kilo kycklinglår:

1 dl honung
1 msk färskpressad lime
1 krossad vitlöksklyfta
1/2 hackad chili
1 tsk riven ingefära
1 krm salt
1 krm peppar

Gör såhär:

Blanda alla ingredienser i en skål och pensla på kycklingen som gärna får stå och dra under natten i kylen. Glöm inte folie på. Pensla sedan på under både skinn och runtom hela kycklinglåren. Tillaga de marinerade kycklinglåren i en ugnssäker form i mitten av ugnen i cirka 45 minuter, vänd efter halva tiden. Ta ut formen från ugnen, lägg folie över och låt kycklingen vila cirka 10 minuter.

Tips: gör gärna en (curry)sås på skyn som blir över.

marinadkycklinglår

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *