I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Barnmat: gör större sats grötpulver

Sökordsoptimer

TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.

Ni vet ju mitt recept på havregrynsgröt. Det är ett mycket enkelt recept som jag själv följer, fast jag gör alltid större satser och då i grötpulver.

Till 2 msk smulat paltbröd ska man ha 2 dl havregryn. Mixa först paltbrödet och blanda sedan ned havregrynen och mixa slätt. Du kan behöva skaka om behållaren på mixern någon gång, så att allt blir mixat.

– Här är då tipset att göra desto mer så att det blir en större sats, men ovan har ni måtten! :)

Detta grötpulver håller länge och ska förvaras i en glasburk och stå torrt.

Sedan när man gör en portion gröt, så tillsätter man dubbel mängd vatten mot grötpulver samt 1-3 droppar rapsolja, så är det klart. Koka upp eller micra vattnet, blanda ned pulver och olja, rör om!

För att få extra järn, smaksätter jag gröten med aprikospuré eller katrinplommonpuré. Även mosad banan, äppelmos eller päronpuré kan bebis tycka är gott.

9 reaktioner på ”Barnmat: gör större sats grötpulver

 1. Hej.
  Menar du att man inte behöver koka gröten?
  Man skulle kunna blanda ihop den som man gör med köpegröt? Eller måste man micra hela ”smeten ”?

 2. Hej!

  Ursäkta men jag förstår inte haha! :)

  Jag tänkte hur mycket gör du exakt? alltså mått?
  Sen när jag ska göra gröten, förstod jag inte riktigt hur mycket vatten jag skulle använda och hur mycket grötpulver?

  Sen en till fråga, vart kan jag köpa paltbröd? är det ett knäckebröd eller vad är det för något?

  kanske dumma frågor men men haha :)

  tack på förhand!

  1. Paltbröd är som ett knäckebröd. Det finns på de flesta butiker vid bröd/knäckebröd.

   Jo, angående att blanda – när grötpulvret är färdigt, värmer man först ex 1 dl vatten och blandar sedan i 0,5 dl grötpulver. Så blanda alltid en mängd vatten mot halva mängden grötpulver. Sen kan man variera beroende på om barnet kanske gillar det mer löst eller mer fast, men detta är standard. :)

   1. Tack för svar, tänkte har du exakta måtten på när du gör grötpulver? Tänkte göra och lägga i en burk som du hade gjort. Men tänkte om du kan skriva dem mått som du brukar ha. Tack på förhand!

    1. Hej igen! Jag har kört typ 6 dl havregryn med 6 msk smulat paltbröd. 1 paltbröd är typ 2 msk. Men det varierar från vad för märke paltbröd man köper. De har olika storlekar. Så det är därför jag skriver just ex 2 msk smulat paltbröd till 2 dl havregryn.

 3. Perfekt med några mått och att någon har erfarenhet att bara blanda det på samma sätt som ”köpegröt”! Känns så mycket lättare att fixa/hantera att göra egen gröt åt minstingen nu! 👍🏾

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *