I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

BARNMATSRECEPT steg 2: örtkryddad pastagryta med fläsk och grönsaker

image

Persilja och basilika är väldigt bra att kombinera. Alyssa åt glupskt av denna. Detta recept passar ett barn mellan 6-8 månader med dess gryniga konsistens och inslag av kött. Givetvis kan även äldre barn äta utav detta.

TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.

Ingredienser till ca 5 dl puré:

2 dl pasta
100 gram kotlett av gris (utan ben)
1 liten gul lök
1 liten röd paprika
1 liten morot
1-2 dl kokvatten
3 msk tomatpuré
1 krm vitpeppar
1 dl färska basilikablad
1 msk fryst hackad persilja
50 gram saltfritt smör

Gör såhär:

Koka upp vatten i en kastrull och låt pastan koka enligt förpackningens anvisningar. Häll bort vattnet när det är klart.

Tärna köttbiten i 1×1 cm stora kuber. Skala och hacka den gula löken. Kärna ur och tärna paprikan. Skala och slanta moroten i cirka 0,5 cm breda slantar.

Låt ingredienserna ovan puttra på svag värme under lock i cirka 10 minuter. Vattnet ska täcka precis.

Häll av vattnet i en skål. Häll ingredienserna i en mixer och mixa tillsammans med en del av kokvattnet, tills konsistensen blir på gränsen till lös. Tillsätt pastan, tomatpuré, grovt hackade basilikablad, persilja och vitpeppar. Mixa till en grynig puré.

Servera en portion direkt och frys in resten portionsvis eller förvara i kyl. Denna rätt håller tre dagar i kylen.

Hoppas bebis tycker om maten!

3 reaktioner på ”BARNMATSRECEPT steg 2: örtkryddad pastagryta med fläsk och grönsaker

  1. Hej! Måste bara få fråga, vet du om man kan man använda tomatpuré trots att den innehåller salt? 🙂

    1. Hej! Ja, det är okej då det är så liten halt och det blir liksom ännu mindre i förhållande till mängden 🙂 Men det finns tomatpuré utan salt, minns dock inte vad märket heter, men kan kolla upp det! Återkommer alldeles strax.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *