I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Näthat mot kvinnor – mina tankar

Nu är det dags att även jag ger mig in i debatten. Detta oändliga näthat mot människor överlag måste få ett slut. Jag har varit verksam på forum i många års tid nu. Jag är inte rädd att säga vad jag tycker och jag står för det jag säger. Detta är oftast väldigt intressant, då jag tycker mycket om att diskutera, men jag får även utstå hat många gånger.

I det här inlägget ska jag berätta för er var jag står i det hela och hur jag uppfattar detta hat, främst hat gentemot kvinnor. Och ni ska få några direktcitat som jag har fått skickat direkt till mig i person. Detta är oftast från män men jag får även hatiska kommentarer av det kvinnliga könet. Jag kommer ta upp både och och ge min skildring på det. Främst är det näthat mot kvinnor som jag tar upp idag, just för att jag själv är kvinna. Men jag miniminerar inte näthat mot män bara för det. Det är minst lika illa. Och självklart beter sig inte alla män och kvinnor på detta vis.

Feminist? Javisst!

Självklart är jag feminist och vill ha det så jämställt som möjligt mellan både män och kvinnor. Det är för mig en självklarhet. Detta förargas många över. Jag tror det kan ha att göra med dessa extremister till feminister, de ultraradikala varianterna. Där står inte jag. Jag hatar inte män. Jag tycker att män är precis lika värde som kvinnor är. Så börja inte kalla mig för manshatare nu, för det är jag sannerligen inte.

Lika löner eftersträvar jag, så länge man utför jobben likadant. Menar, har jag högre utbildning och erfarenhet än Olle och Magda, är det väl självfallet att jag står där med högre lön. Det har även med ålder att göra. Man arbetar sig uppåt helt enkelt. Så har det mer eller mindre varit i alla tider. I början är man ju färsking och man lär sig ju med tiden. Jag började själv med skitkass lön och har genom åren arbetat upp mig. Det tar sin tid och så beror det på vad man arbetar med också, inget mer med det.

För eller emot ”hen”?

Om ni tänkte på det så särskilde jag tidigare på könen, i början av inlägget. Så jag tillhör den delen som inte är för ”hen”. Jag har inte emot andra som brukar ordet men jag säger ”hon” eller ”han”. Vill jag inte avslöja könet, skriver och säger jag oftast ”denne”.

– Varför jag väljer att gå in kortfattat på ”hen” är för att många gånger när jag kommenterar i forum och nämner att jag är för jämställdhet eller påpekar mäns hat mot kvinnor, så kommer de där sarkastiska kommentarerna om ”hen” och homosexuella upp. Nämner jag att jag inte är rasist så flödar kommentarer såsom ”negerknullare”, ”blatte-lover” och liknande. Jag får även ofta höra att jag tillhör ”vänster-packet”, vilket faktiskt är så fel som det kan bli, för jag lutar garanterat åt det högra hållet. Så nu vet ni det.

Är alla lika värda?

Det här är en kluven fråga, så det är faktiskt enligt mitt tycke beroende på. Ja, i de flesta fall. När det gäller könen emellan, barnen i förskola och skolor, etnicitet och så vidare. Däremot kan jag faktiskt inte ställa mig och skrika att exempelvis Hagamannen och Englas mördare ingår i den kategorin för lika värda, då jag ser dessa män som monster. Detsamma anser jag även om Ulla Jonsson, som högg ihjäl sin kille med 48 knivhugg för att sedan sätta eld på lägenheten.

Kvinnor som hatar kvinnor

Ja, dessa finns också. Ofta föreligger det svartsjuka eller avundsjuka bakom. Som en kvinna jag har blivit förföljd och trakasserad av i, tja, vad är det nu…? 15 års tid, tror jag. Har tappat räkningen om jag ska vara ärlig. Det var hon och en till som höll på. De var maniska och satt på min blogg varje ledig sekund. Jag hade min blogg under koll på IP-adresser så jag kunde se vilka tider de förmodat lagade iordning mat och åt lunch och middag samt när de lagt sig för kvällen. De satt hela dagarna framför min blogg och klickade på F5 för att uppdatera om det kommit något nytt. Flera gånger i minuten. Med barn hemmavarande. Och ännu värre klickades det per minut när de hade skrivit en kommentar. För deras IP-adresser loggade jag och jag sparade faktiskt det mesta av allt de skrev och även deras sökord i min blogg, etc. Detta som underlag för polisanmälan då. Och de hade några kompisar till som hängde med, men inte lika intensivt utan bara ibland.

De skrev oftast ”anonyma” kommentarer med påhittade namn. Vid flera tillfällen utgav de sig för att vara mig hos andra bloggare och länkade då min mejladress och blogglänk. Det var oftast i försök för att bryta ned mig som människa. Man gick hårt på min man, mina föräldrar och mina bröder.  Vid några tillfällen även sexistiskt mot mina barn. Varje dag en längre period på några år, inkom det flertalet kommentarer dagligen. Och varför? Jo, för att jag inte höll med en av kvinnorna. De andra hade jag inte ens träffat. Jag ville inte vara hennes vän för att hon hade ett beteende och synsätt som jag inte accepterade. Dessutom höll hon på med droger öppet. Det var ingen person jag helt enkelt ville umgås med. Så då började terrorn. Lögnerna. Hatet. Särskilt när jag var gravid. Ett bra exempel är när jag hade sparat ihop till jacuzzin. Jäklar vad kommentarerna haglade in då. Jag var alltifrån bidragsfuskare och skulle anmälas. Ren och skär avundsjuka.

– Det här var något personligt, men jag ser ofta fler kvinnor som skriver om exempelvis feminister om att de inte får tillräckligt med kuk, är orakade under armarna och så vidare. Jag får sådana kommentarer också, både av män och kvinnor. Bara för att jag är för jämställdhet. Seriöst? Jag kanske inte rakar mig under armarna, jag epilerar dem – och mitt sexliv har ni banne inget med att göra. Jag har ju tre barn, så skott i råttan har jag väl fått en hel del gånger 😉 Varför måste man gå på sexistiskt elakt när man inte håller med den andra parten? Då har man förlorat diskussionen, kan jag tycka.

Nedan följer några av alla kommentarer som jag har fått av män bara denna sommar. Detta när jag har tyckt till om exempelvis rasism, kvinnoförtryck, politik och liknande. Jag får även knepiga kommentarer på bloggen.

”Du är bara till för knullas på och behaga mannen”.

”Din jävla hora!”

”Hoppas dina barn dör!”

”vilka små pattar du har, ha ha”

”Kliv ned från den höga hästen nu lilla gumman och låt männen ta hand om det här *smile*”

”Ställ dig i köket där du hör hemma..!!”

”Jävla pk-hora!”

”Akta dig din lilla fitta. Jag vet var din brevlåda bor.”

Här kommer kommentarer från kvinnor jag har fått nu i sommar, på samma forum som männen ovan:

”Jävla prettomorsa.”

”Du tror verkligen att du är bättre än alla andra.”

”Hahaha, vilka fula ungar du har..”

”FAN VAD FUL DU ÄR INGEN MAN KOMMER NÅNSIN VILJA HA DIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

”Hur kan man tycka om blattar?”

– Det här var bara några av alla kommentarer. Och detta för att jag är kvinna till viss del eller inte håller med i diskussionen. Är det rätt med detta hat? Som…vad har mina barn gjort dessa personer, att de måste säga på det viset? Och vadå behaga mannen? Och ingen man kommer någonsin vilja ha mig… Nähä? Alltså, jag har redan en man, så det är okej liksom. Jag bryr mig inte.

Många av männen som skriver att man förtjänar att våldtas och liknande, flera gånger när man inte håller med. Dessa anser oftast att lättklädda tjejer förtjänar att våldtas. I alla fall där jag har varit med i diskussionerna. Och så går man in på deras Facebook-profil och ser just vad…mängder av bilder på läddklädda tjejer.

– Skevare kvinnosyn får man faktiskt leta efter.

Hörni. Alla näthatare. Män som kvinnor. Det går att diskutera med god ton, om än kanske med ironi till viss del och så vidare. Konstruktiv kritik. Och varför ska man medvetet försöka sänka en annan människa bara för att man inte delar samma åsikt eller har samma kön? Mår ni så dåligt, tycker jag absolut att ni ska söka hjälp. Jag vet att en del kommentarer haglar in på grund av avundsjuka. Det finns en del kvinnor som läser min blogg, som inte fixar att jag lagar så mycket mat som jag gör. Då kallas jag oftast pretto eller att jag försöker vara lite bättre, lite finare. Va? För att jag gillar att laga och äta mat. Seriöst? Nu tar inte jag åt mig på det planet, för det är inte hos mig felet ligger, men det finns de som tar illa vid sig. Varför detta hat? Kan ni inte laga mat eller varför i allsin dar kommenterar man på det sättet till en människa som uppenbarligen gillar mat? Snälla förklara gärna detta för mig, för jag förstår mig inte på just den biten mer än jag tror att ni antingen mår dåligt eller är avundsjuka.

Hatet i kommentarer jag får, är oftast från kvinnor i samma ålder som mig, då mödrar. Åldern figurerar mellan 20-45 år ungefär. Bland män är det oftast åldern 30-45 år. Det här gäller mig så det är absolut ingen allmän statistik.

”Kvinnlig egoism!”

Ta bara den här kommentaren som jag fick igår. Om man inte väljer 50/50 på föräldraledigheten så är det kvinnlig egoism. Alltså, kom igen. Visst, i vissa fall kanske det är så, men det kan även bero på andra faktorer där exempelvis den arbetslösa är den som är hemma i försök att hitta jobb. Det kan ju faktiskt vara som så att mannen inte alls vill vara hemma…tänkt på det?

Berätta om du har blivit utsatt för näthat!

Nu vet ni var jag står. Kommentera gärna inlägget här i bloggen och helst inte på Facebook (för där kan man inte söka på kommentarer). Tänk på att hålla god ton. Jag ansvarar inte för de kommentarer som publiceras.

4 reaktioner på ”Näthat mot kvinnor – mina tankar

 1. Oj vilka kommentarer du fått 😮
  Och de av vuxna?! :-S
  Skrämmande läsning. Usch!!!

  Att du orkar stå ut, och fortsätta skriva, jobba,ta hand om familjen och allt du gör är bara… Wow!!! 😀 keep up the good work!

  Om ordet hen så använder jag de endast när jag inte vet könet på personen. :-) vilket ändå är rätt sällan. 😉 men behändigt då, tkr se låter så opersonligt och fult och säga den det om en människa :-p

  Hoppas allt är gott med er. Kram

  1. Tack för kommentaren, vilka goa ord från en mor till en annan! 😀

   Allt är bara bra här.

   Japp, de är vuxna karlar och kvinnor, riktigt horribelt många gånger. Men ja, jag står ut. :)

   Hoppas allt är bra med er också :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *