I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Måste offra föräldraledigheten

Det klämmer rätt rejält att jag är tvungen att offra en del av föräldraledigheten om vi ska kunna köpa hus. Detta för att öka min inkomst för att upprätthålla ett högre lån.

Jag ville vara hemma till januari 2017. Som det ser ut nu kan jag vara hemma till nästa höst. Då är lilltjejen drygt 1,5 år. Det är inte illa pinkat det heller. I värsta fall, kan det bli så att hon får börja på förskolan redan nu i mars eller i april… Vi har lånelöfte men vi kan behöva öka den och då blir det så att jag måste ta ut fler dagar än vad jag redan gör. Dessutom har Simo varit föräldraledig också – men det är bara bra, tycker jag. Han har fått vara med i hela bönans utveckling!

Vi måste flytta härifrån. Vi mår inte bra av att bo kvar här. Det känns inte tryggt.

Det svider… :-(

2 reaktioner på ”Måste offra föräldraledigheten

 1. 50/50 är jämställd föräldraförsäkring.
  Allt annat är kvinnlig egoism.
  Just a reminder or the good choice!

  1. Haha va? Nja, det håller jag inte direkt med om. Vissa har helt enkelt inte råd att vara hemma på så sätt. Vi är nöjda som vi har lagt upp det. Just nu har vi varit hemma 50/50 (gissa vilka som fått ut en del i jämställdhetsbonus?) i över 8 månaders tid, men det blir jag som blir hemma mest i det långa ledet. Ska köpa hus ju! :-)

   Tyvärr är jag illa tvungen att gå ner i tid på jobbet (färre arbetstillfällen pga nya avtal) och tänker inte stressa med ännu ett jobb (har redan två) och vara föräldraledig samtidigt för ett barn under 1 år. Inte heller med min kropp och mina muskler som jag måste gå hos sjukgymnast för. För du vet väl vad som hände mig under graviditet, förlossning och efterskedet?

   Man får se det som situationen kräver det och utgå från det. Döm därför inte på förhand innan du har alla kort i handen.

   Dessutom kan det ju likväl föreligga manligt ego bakom beslutet… Så sluta upp med att smutskasta kvinnan och var för jämställdhet istället, när du ändå försöker predika om det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *