I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Alyssas utveckling, vikt och längd samt mat

image

Igår var Simo iväg med Alyssa till BVC för 8-månaderskontrollen. Som 7 månader och sina 3 veckor har Alyssa gått upp till 8042 gram och har en längd på 71,7 cm. Hon kryper numera och kan sitta någorlunda.

Matrutiner

📌 235 ml ersättningsmjölk
📌 2 dl mat + 1-1,5 dl fruktpuré + lite vatten
📌 200 ml ersättning
📌 2 dl mat + 1 dl fruktpuré + lite vatten
📌 1 stor portion gröt + 3 msk fruktpuré + 100 ml ersättning.

Hon äter ungefär var tredje timme.

Ibland blir Alyssa trött väldigt fort och då går det oftast inte att ge exempelvis lunch så då får hon en stor flaska ersättningsmjölk istället.

Alyssa är fortfarande ett väldigt glatt barn och skriker inte alls särskilt ofta utan skrattar mer. Det händer att hon blir grinig när hon är både trött och grinig – vem skulle inte bli det?!

Hon är så rolig med sina monsterljud hon gör flera gånger dagligen, något som vi har lärt henne. Hon säger ”papapapapa” och liksom trummar med munnen, så det är mer att hon tränar på att göra ljud och inte säger ”pappa”.

Alyssa sover fortfarande hela nätter sedan 3,5 veckas ålder och det är inte ens på en hand räknat som hon har vaknat på nätterna. Det kan då röra sig om ett missat mål, men oftast sover hon igenom det. Å andra sidan är det inte alls ofta hon missar en måltid direkt.

Bönan är lite jobbig att mata, i alla fall med nappflaskan. Hon bökar runt och har sig. Att hon blir alldeles slabbig och nersölad hör nästan till så det är inget att bry sig om. Bara packa med sig extra kläder när man är iväg. Här hemma tar vi oftast av henne kläderna för det blir bra mycket lättare för alla parter 😉

Håret hennes är ungefär 12 cm långt. Det är lite nött baktill men än inget flint. Hon har blivit ljusare i sin hårfärg. Ögonen är gråblåa.

Vår dotter är så lätt att ha att göra med (än så länge). Mycket medgörlig och lättroad. Det är bara att säga hej och le åt henne så skiner hon upp 💕

Byta blöja har de senaste veckorna börjat bli lite av en ”kamp” förstås. Men hittills är det bara att ge något som man kan prassla med så är den saken ur världen.

Något Alyssa tycker om väldigt mycket, är sina snuttenallar. Hon snuttar på dem och gosar. Mycket det här att lukta på dem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *