I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 9 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Min yngsta son har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons

Barnmatsrecept steg 2: Spaghetti Bolognese (köttfärssås)

image

Smarrig rätt som min dotter tyckte mycket om. Mycket enkel att tillaga på sina ungefärliga 15 minuter.

Detta recept ger ungefär 5 dl puré.

TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.

Ingredienser:

2 dl spaghetti

200 gram nötfärs

2 dl vatten

1 dl tomatpuré
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 liten röd paprika
1 liten morot
1 krm vitpeppar
1 näve färska basilikablad
50 gram saltfritt smör

Gör såhär:

Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna paprikan. Skala och grovriv moroten. Koka dessa ingredienser under lock i cirka 10 minuter. Rör om med jämna mellanrum. Krydda med grovt hackade basilikablad, vitpeppar. Tillsätt spaghetti i små små bitar. Låt puttra under lock så länge pastan behöver koka enligt förpackningens anvisningar. Mixa allt till en slät puré.

Hoppas bebis tycker om maten!

En reaktion på ”Barnmatsrecept steg 2: Spaghetti Bolognese (köttfärssås)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons