I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Tävla och vinn fina priser med din bästa smoothie!

image

Vad vore en stekhet sommardag utan en svalkande och fräsch somrig smoothie? Det passar alldeles utmärkt till både frukost som mellanmål, dessert efter middagen eller som kvällsmål i den svala sommarluften. Så upp med dig och ut i skogen och plocka bär, för denna sommar kommer skogen vara sprängfylld av alla möjliga goda bär eftersom det har varit sådan kraftig nederbörd i både april och maj månad. Har du ingen skog i närheten, kan du alltid köpa färska bär på torget eller i din lokala matbutik.

Mina föräldrar tog med mig ut i skogen redan när jag var två år gammal och jag har gjort detsamma med våra barn redan från väldigt låg ålder. Vi passar på att lära känna naturen, äta bär under tiden vi plockar och så fikar vi gärna i det gröna.

Jag tycker mycket om blåbär, därför baserar jag de flesta av mina smoothies på just dessa bär då de är rika på antioxidanter, vilket är något som är bra för vårat immunförsvar bland annat. Ett riktigt kylande tips när man ska göra smoothie, är att använda sig av frysta bär, för då får man till den där lite tjockare konsistensen.

Basen på smoothie som jag går efter är; 2 dl frysta bär, 1 dl färska bär, 1-2 frukter, 1 dl naturell yoghurt och 1 dl av någon vätska, exempelvis juice eller nyttig dryck.

image

Här nedan presenterar jag som förslag på en riktigt fin och somrig smoothie sprängfylld med nyttigheter.

Ingredienser till 4 små glas:

2 dl frysta blåbär
1 dl färska jordgubbar
1 banan
1 mogen avokado
1 dl yoghurt
1 dl färskpressad apelsinjuice
1 msk lime

Gör såhär:

Häll alla ingredienserna i en mixer och mixa slätt. Rör om med en lång sked vid behov och fortsätt mixa. Häll upp på glas och dekorera med färska bär och fina sugrör. Servera genast.

Låt det väl smaka!

Vad kan du vinna då? Jo, bland annat kan du vinna en Vitamix – Rolls Roycen av alla mixers – och dessutom 10 Smoothielicious paket! Alla tävlingsbidrag och medverkande bloggar kommer dessutom att läggas upp på hemsidan där du tävlar. Alla vinnare kommer att meddelas senast den 31/7-15.

Tävla med din bästa smoothie här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *