I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 9 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Min yngsta son har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons

Barnmatsrecept: fruktig smoothie med kokosmjölk

image

Fräsch och svalkande smoothie i sommarhettan.

Citronsaften är till för att bananen inte ska missfärgas.

Det här receptet räcker till 3 matpåsar á 150 ml.

TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.

Ingredienser:

1 dl kokosmjölk
200 gram galiamelon
2 nektariner
1 banan
1 tsk citronsaft

Gör såhär:

Skala galiamelonen, nektarinerna och bananen. Skär frukterna i mindre bitar. Häll i mixern tillsammans med kokosmjölken och pressa ned citronsaften. Mixa så att det är helt slätt och vattnigt.

Häll upp på påsar.

Håller 3 dygn i kyl och kan frysas.

Hoppas bebis tycker om detta!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons