I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 9 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Min yngsta son har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons

Barnmatsrecept steg 1: puré på rotfrukter, paprika och lök

image

TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.

Självklart styrde jag upp lite barnmat igår kväll. Det blev totalt fyra portioner. Denna gång hade jag med lite lök som smaksättare. Jag har tagit det lugnt med löken då dottern varit lite känslig i magen. Det har dock gått väldigt bra för Alyssa att äta lök och jag har egentligen inget att tillägga där.

Jag har skalat/kärnat ur ingredienserna förutom smöret och skurit/hackat/tärnat dem i mindre  bitar.  Broccolistammen skalade jag extra noga för annars kan den yttersta hinnan förbli hård och därmed inte bli mjuk. Därefter har jag ångkokat och mixat dem i min ångkokare och mixer i ett. Efteråt klickade jag i lite saltfritt smör. Och så portionerade jag upp det i fyra portioner.

Koka i kastrull

Vill man göra det manuellt så förbereder man på samma sätt som jag gjorde ovan samt kokar i en kastrull där vattnet räcker precis. Det skall koka mellan 10-20 minuter beroende på hur stora bitarna är och de ska bli mjuka helt igenom, särskilt broccolistammen. Mixa sedan till en slät puré i mixern eller med stavmixer och använd kokvatten utifrån hur du önskar att konsistensen ska bli. Klicka därefter i en bit smör och blanda om. Häll upp purén på burkar portionsvis eller om man delar upp dem i istärningsbehållare.

Hoppas att era bebisar gillar detta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons