I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: hemmagjord grön pesto på basilika och parmesan

pesto

Mycket lättgjord grön pesto, baserad på basilika och nötter, något som är väldigt typiskt italienskt. Du kan ha det på smörgåsen, du kan ha det i maträtter. Från grunden ska man egentligen använda sig av mortel, men någon sådan har inte jag, så jag mixar alltid min – och det blir bra det också. Denna håller några dagar i kylen. Om du mixar i en skvätt vitvinsvinäger så håller det lite längre, men det ändrar också smaken en del.

Ingredienser till en burk om 3 dl:

2 dl finriven parmesanost
1,5 dl pinjenötter
Färska basilikablad från 1 kruka
1 vitlöksklyfta, skalad
2 dl olivolja
Salt
Vitpeppar

Gör såhär:

Mixa alla torra ingredienser fint. Tillsätt olivolja och mixa till en ”sörja”. Häll upp i en glasburk. Smaka av med salt och vitpeppar.

Låt väl smaka!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *