I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: Kycklingspett med sataysås (till kräftskivan)

image

Kycklingspett med sataysås, det är faktiskt väldigt gott hörni så det här är något ni bara måste prova! Tydligen är det väldigt poppis på kräftskivor, men då skippar man ris och lime till och äter det som ett tilltugg.

Ingredienser till 4 hela portioner eller som tilltugg till 10 personer:

4 urbenade lår (1 kg)
16 spett
2 msk tandoorikrydda
1/2 burk jordnötssmör
1 burk kokosmjölk (ca 400 gram)
1 dl chilisås
4 droppar tabasco
1 krm salt
1 krm vitpeppar

Gör såhär:

Skär kycklingen i bitar. Gnugga kycklingbitarna i tandoorikrydda. Fördela dem på spetten.

Blanda ingredienserna till såsen. Smaka av med salt och vitpeppar. Fördela såsen i två skålar, ena blir till marinad och den andra till dippsås. Pensla spetten med hälften av sataysåsen (allt i ena skålen).

Ställ ugnen på 175 grader. Lägg spetten på gallret och placera i mitten av ugnen. Ha en form under med folie på ifall det droppar från spetten så slipper du städa ugnen därefter. Låt spetten grillas i 25 minuter eller tills kycklingen är genomstekt med en temperatur över 62 grader.

Servera spetten direkt eller förbered och förvara i kylen. De kan serveras kalla som varma. Resten av såsen används som dippsås och skall också förvaras i kylen om det förberett.

För hela portioner, servera kokt ris till och gärna en klyftad lime per person.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *