Klassisk bondomelett! Enkel svensk husmanskost, tar under 30 minuter att tillaga. En matig och nyttig maträtt som passar till brunch eller lunch.
Ingredienser till 4 portioner:
300 gram stekfläsk
2 röda lökar
2 potatisar
1 msk matfett till stekning
6 ägg
2 msk mjölk
1 krm salt
1 krm vitpeppar
Färsk hackad persilja till garnering
Gör såhär:
Skär fläsket i 0,5-1 cm stora tärningar. Skala och hacka lökarna. Skala och skölj potatisarna, grovriv dem.
Värm en stekpanna med matfettet och fräs fläsktärningar och lökhack på medelvärme, tillsätt den rivna potatisen när löken har gulnat. Låt fräsa på medelvärme någon minut under omrörning. Häll upp på en tallrik.
Vispa ägg, mjölk, salt och vitpeppar i en bunke. Ha i en matsked matfett i stekpannan och låt smälta. Häll äggsmeten i stekpannan.
Häll över det stekta ner i pannan och rör om så att det sjunker ner. Låt stå ett par minuter på medelvärme tills smeten börjar bli fast och stelnar.
Lägg en stor flat tallrik över stekpannan. Vänd kvickt över omeletten till tallriken. Låt omeletten glida tillbaka ner i pannan och låt fräsa någon minut tills den är ”fast” i botten.
Strö över hackad persilja och dela omeletten i tårtbitar.
Smaklig måltid!