I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 16 år, Joshua, 12 år och Alyssa, 7 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Emma-Lous årsresumé 2014

År 2014 har varit ett minst sagt…intressant, omtumlande och det fanimig jobbigaste året någonsin.  Seriöst så vet jag inte riktigt var jag ska börja.

Döende mamma. Närstående svårt sjuk. Problematisk graviditet med svår foglossning, blödningar, förvärkar from hell. Och allt annat skit. Smärta och sorg har gått hand i hand hela det här året.

– Det är fan inte konstigt att jag hamnade i en depression. Även om händelserna från förra förlossningen hade satt djupa spår i mig och förstörde mycket av denna graviditet, så var det hanterbart och jag jobbade för att komma därifrån. Det var mycket runtom mig som gjorde att jag djupdök ned i en depression, men jag skaffade hjälp och tog mig själv ur det. Alla smärtor höjde ju inte direkt upp mig heller för den delen…

Men så har jag också visat vilken kämpe jag är genom att trots alla motgångar ha tagit körkort (fastän alla sa att jag skulle vänta tills allt lugnat sig?), jobbat (absolut inte heltid) 2,5 vecka innan förlossningen (1 månad innan beräknat förlossningsdatum), hjälpt min mamma så gott jag har kunnat, bråkat med psykvården hela hösten för en närståendes skull, krigat mig igenom smärtor i graviditeten för att göra det lättare för mig efter förlossningen – där jag fick en sådan vacker dotter och allt gick bra, men efterskedet blev smärre bra då det glömts kvar rester och jag fick åka in akut, vilket slutade med att jag fick äta 15 aborttabletter för att driva ut resterna. Även dottern misstänkte man ha fel på höften med eventuell skena – tack och lov visade det sig inte vara så, men det var långa dagar till röntgen och provsvar och lika med många herrans tankar.

sparat

Men…trots detta tog jag körkort från ingenstans, jag sparade undan 50 tusen (!) från maj till december – och då räknar jag inte in summan för vad mitt körkort kostade… Jag kämpade mig igenom graviditeten med trean, hade en händelserik och skön sommar tillsammans med familjen där vi var mycket ute i stugan och så var vi på många utflykter (såna där jag kunde närvara och sitta).

completosSom matbloggare måste jag dra till med årets matsensation här i bloggen och det är inget mindre än completos chilenos.

wpid-photogrid_1419682795942.jpg

Det bästa var min lilla prinsessa Alyssa som kom till världen i december månad. Det blev ett bra avslut på året trots alla motgångar, även om det tillstötte problem därefter men som löstes.

Summering

Det här året gör jag inte om frivilligt på långa vägar. Aldrig. 2015 kommer att bli tufft också, dels min rehabilitering med kroppen men främst vad det gäller min mamma och den andra personen – för det är riktigt illa på de planen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *