I den hĂ€r bloggen fĂ„r du ta del av dagliga inlĂ€gg om alltifrĂ„n familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 Ă„r, Joshua, 9 Ă„r och Alyssa, 4 Ă„r. Jag skriver Ă€ven mycket om mat – och dĂ„ frĂ€mst recept och tips. DĂ„ jag i grunden Ă€r utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hĂ„r och skönhet, vilket jag skriver om och dĂ€r blir det inlĂ€gg med recensioner pĂ„ produkter, tips, hur du fixar den dĂ€r frisyren och sĂ„ vidare. Jag Ă€r Ă€ven utbildad journalist och hĂ€nger med i kĂ€ndisvimlet pĂ„ fester och event. Och utbildad fritidsledare pĂ„ det. Jag skriver om sĂ„dant andra inte gĂ€rna vill prata om. Och jo, just det. Min yngsta son har Ă€ven adhd och autism. VĂ€l mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons

🐴 Nu jĂ€vlar Ă€r Arla-kossan igĂ„ng! 🐴

image

Gud sÄ glad jag blir!!! Amningen funkar. Jag mÄste ha amningsnapp och kommer fÄ köra pÄ det, men jag har banne mig mjölk i tuttarna sÄ att det mÀttar min dotter.

Jag har sett att det Ă€r mjölk runt hela hennes mun nĂ€r hon slĂ€pper taget liksom och sĂ„ en del mjölk i sjĂ€lva amningsnappen ocksĂ„. Även i mungiporna pĂ„ lilltjejen och sĂ„ att hon klunkar i sig.

Det var ju som i söndags, dĂ€r pĂ„ förmiddagen, nĂ€r hon var tvĂ„ dygn gammal och jag nĂ€mnde att hon verkade nöjd. SĂ„ jag har ju sett det jag nĂ€mnde ovan… 👍

image

Sa detta till en barnmorska ikvĂ€ll och hon sa att jag skulle ringa in henne nu till midnatt nĂ€r det var dags igen, sĂ„ kunde hon kolla om det var nĂ„got flöde eller ej. Och visst fan Ă€r det flöde i tuttarna, barnmorskan sa att lilltjejens kĂ€kar arbetar för fullt och att hon klunkar i sig mjölken, att hĂ€r fanns det minsann gott om mjölk 👍

Även fast jag vet att man hormonellt kanske inte klaffar med pumpning utan det bĂ€sta Ă€r det hormonella man fĂ„r av att amma pĂ„ riktigt, sĂ„ har jag fastnat lite pĂ„ de siffrorna i milliliter som jag har fĂ„tt ut. DĂ€r spelar det ingen roll om jag pumpar i 10 minuter eller 5 timmar, det sistnĂ€mnda kommer bara förstöra för mig i lĂ€ngden dĂ„ brösten dels töms och behöver tid för att fyllas och sĂ„ dĂ€r jag Ă€r nu sĂ„ kommer det göra mer ont och ej slĂ€ppa mjölk lika bra Ă€ndĂ„ eftersom jag inte har den dĂ€r hormonella kontakten med pumpen Ă€n.

image

Jag kommer komplettera med ersÀttningsmjölk och fortsÀtta pumpa, sÄ pumpen följer med hem hÀrifrÄn sÄ att jag har den hemma nÀr mjölken rinner till.

Amningsnappar kommer jag att köpa pĂ„ mig flera stycken sĂ„ att jag har med mig i skötvĂ€ska, hemma och i bilen (!) sĂ„ att jag verkligen kan amma nĂ€r det gĂ€ller. Hon har förmodligen inte rĂ€tt sugteknik pĂ„ bröstvĂ„rtorna och de Ă€r fortfarande trashade efter hennes ”misshandel” av dem i fredags (Ă€r mĂ„ndag idag, eller tisdag förresten nu efter midnatt). Dessutom funkar det nog sĂ„ bra att kombinera bĂ„de flaska och amning just tack vare att amningsnappen Ă€r likadan och ger henne ungefĂ€r samma grepp som pĂ„ nappen pĂ„ flaskan.

Simo ska fÄ mata dottern ocksÄ dÄ vi bÄda vill det och det Àr bra om jag fÄr vila ibland med mina smÀrtor och sÄ deras band tillsammans. SÄ flaskmatning Àr nÄgot vi vill ha med i bilden.

Åh vad glad jag Ă€r nu 💕👍

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Annons