I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: krispig rischoklad med kokos (julgodis)

image

Superlätt julgodis dom du får ihop på under 10 minuter om vi inte räknar tiden i kylskåpet förstås. Ett mycket lättlagat sådant med andra ord.

Fler recept på julgodis finns här.

👉 Perfekt som gå-bort-godis! Lägg dem gärna i någon fin korg och vips

OBS! Kokosolja och kokosfett är samma sak, men är i Asien oftast flytande form då det är varmare där, för här i Sverige är den oftast i fast form och då kan det kallas för fett. Men det är samma sak så att ni vet!

Småbrödsformarna jag har använt till denna sats är ”mellan-storleken” som jag kallar det, om man jämför med knäckformar som är så små eller muffinsformar som är för stora.

image

Ingredienser till cirka 45-50 st:

100 gram kokosolja
2 dl florsocker
0,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
7,5 dl rice crispies
Småbrödsformar

Gör såhär:

Smält kokosoljan i en kastrull på låg värme och låt svalna. Sikta i alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt rice crispies, rör om ordentligt. Blanda sist ned kokosoljan och rör om ordentligt så att allt är en brun sörja.

Ställ fram formar på en bricka och dutta i chokladsmeten med hjälp av en sked så att det fyller formen. När blandningen är slut och i alla formar, ställ in i kylen och låt stå i minst 30 minuter före servering.

Låt väl smaka!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *