I den hĂ€r bloggen fĂ„r du ta del av dagliga inlĂ€gg om alltifrĂ„n familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 Ă„r, Joshua, 10 Ă„r och Alyssa, 5 Ă„r. Jag skriver Ă€ven mycket om mat – och dĂ„ frĂ€mst recept och tips. DĂ„ jag i grunden Ă€r utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hĂ„r och skönhet, vilket jag skriver om och dĂ€r blir det inlĂ€gg med recensioner pĂ„ produkter, tips, hur du fixar den dĂ€r frisyren och sĂ„ vidare. Jag Ă€r Ă€ven utbildad journalist och hĂ€nger med i kĂ€ndisvimlet pĂ„ fester och event. Och utbildad fritidsledare pĂ„ det. Jag skriver om sĂ„dant andra inte gĂ€rna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har Ă€ven adhd och autism. VĂ€l mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

🚗 SĂ„ mycket kostade det mig att ta körkort (hur mycket kostar det att ta körkort i Sverige?)

image

DĂ„sĂ„, nu har jag rĂ€knat ut vad det kostade mig att ta körkort. Jag tror att jag har fĂ„tt med samtliga kostnader, om inte – rĂ€tta mig mer Ă€n gĂ€rna!

ÖvningskörningstillstĂ„ndet har jag betalat tvĂ„ gĂ„nger. Detta för att jag missade skicka in syntestet i tid.

Bensinkostnad för privatkörning Àr inte inrÀknat i detta. Jag vet inte riktigt hur man ska rÀkna dÀr. Jag har inte haft sÄ mÄnga enskilda tillfÀllen som vi har kört som i lektioner utan jag har varit den som kört hit och dit istÀllet för Simo. Det Àr alltsÄ bensin som hade gÄtt Ät hur som. Sedan har vi förstÄs tagit bilen lite oftare Àn vanligt som exempelvis att vi handlar hem en juice dÀrifrÄn istÀllet, sÄ fÄr jag köra lite till pÄ det. Det har blivit en sÄdan vardaglig grej för mig att köra, sÄ det har varit svÄrt att rÀkna pÄ det.

Alla stjÀrnor inom parentes Àr obligatoriska kostnader som alla mÄste betala.

(*) övningskörningstillstĂ„nd, 220×2:-
(*) riskettan, 600:-
(*) risktvÄan, 1800:-
(*) syntest, gratis – dĂ„ jag Ă€r kund hos Synsam
(*) tryckning körkort, 150:-
(*) körkort foto Trafikverket, 80:-
(*) teori, 325:-
(*) uppkörning, 800:-
* uppkörning bilskolans bil, 1900:-
* bilskola paketpris 15 körlektioner + teori 5 lektioner + böcker, 15,350:-
* körkortsprov pÄ datorn elevcentralen.se via STR: gratis (ingick i bilskolans paketpris)
* övningskörningsskylt (Biltema), 30:-
* backspegel extra till handledare (Biltema), 30:-
* handledarutbildning handledare, 450:-
* handledarutbildning elev, 450:-
* handledartillstÄnd, 65:-

Totalt 22,470:-

3 thoughts on “🚗 SĂ„ mycket kostade det mig att ta körkort (hur mycket kostar det att ta körkort i Sverige?)

  1. Oj jÀÀÀklar vad dyrt! Nu tog jag i och för sig körkort för 8 Är sen, men dÄ kostade det inte mer Àn 12000..
    Jaja, nu Ă€r det ju gjort i alla fall! 😉 Grattis till körkortet ;D

    1. Det som dragit ivÀg i pris hÀr Àr ju bilskolan helt klart. Men det gav mig himla mycket och var verkligen vÀrt varenda krona. Jag fick obegrÀnsade prov pÄ datorn tillsammans med böckerna. Just det dÀr med proven Àr inte sÄ mÄnga som Àr generösa med obegrÀnsat antal.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *