I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Angry Birds inbjudningskort till kalas (gör-det-själv)

image

Joshua är så nöjd med inbjudningskorten som 8 av hans vänner ska få imorgon! Och får jag säga det själv, så blev de awesome 😉 Har även lagt dem i kuverten också, så nu är allt klart.

Jag personligen tycker att de mallar man kan hämta från Internet blir så himla trista, eftersom texten då är på engelska. Jag vill kunna utforma texten på mitt sätt samt att det ska vara på svenska.

Korten ligger lite som de gör på bilden eftersom jag medvetet döljer datum, tid, adress och telefonnummer. Det är ett kort alltså, där texten är på baksidan.

✔ Jag har gjort inbjudningskorten via Photoshop.

✔ Angry Birds-texten har jag laddat ned gratis och lagligt från dafont.com

✔ Jag har skrivit ut bilderna för sig och texten för sig, sedan klistrat ihop sidorna med texten på baksidan i perfekt matchning och åt rätt håll, därefter klippt ut korten med sax. Jag har använt vanligt limstift.

✔ Storleken får man bestämma själv hur stor man vill ha. Bästa är att börja med ganska så stora pixlar för en bättre utskrift och lättare att jobba i (1004×1004 px), som vi gjorde, och sedan anpassa utskriftsformatet. Vi skrev ut så att det blev 4 kort per ark. Texten är gjord i eget dokument och i samma pixel-format för bästa matchning när man sedan lägger arken mot varandra, klistrar ihop och klipper ut.

Hoppas att ni gillade mitt pyssel-tips!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *