I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: mustig högrevsgryta med chili och persilja

image

Hösten är på ingång snart och vad passar inte till middag om inte en mustig gryta?!?! Lättlagad gryta som lagar sig självt sen under långkoket.

Ingredienser till 6 portioner:

Matfett
1 kg högrev av nöt på bit
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1/2 chilifrukt
2 morötter
1 röd paprika
1/2 liter vatten
1 dl rött matlagningsvin
1 dl tomatpuré
1 msk mörk kinesisk soya
2 lagerblad
1 kruka färsk persilja
Salt och peppar

Gör såhär:

Skär köttet i 2×2 cm stora kuber. grovhacka de gula lökarna, finhacka chilin.

Stek köttkuberna lätt i en upphettad stekpanna tillsammans med lite matfett, häll över till en kastrull om 3 liter. Fräs lök- och chilihack med lite matfett tills det mjuknar, rör ned vitlökskross. Häll över till kastrullen.

Skala och slanta morötterna 1 cm tjocka, kärna ur och tärna paprikan. Häll över till kastrullen tillsammans med vatten, matlagningsvin, tomatpuré, soya och lagerblad. Rör om ordentligt. Låt puttra 2,5 timmar under lock på låg värme.

När det återstår cirka 5 minuter kvar av koktiden, smaka av med salt och peppar samt krydda med grovhackad persilja och rör om. Servera med kokt ris och mjukt bröd till. Toppa med färsk persilja.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *