I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, snart 12, Joshua, 8 och Alyssa snart 3 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Jag skriver gärna debattartiklar om sådant andra inte gärna vill prata om. Nu är jag dessutom igång med min tredje utbildning där jag utbildar mig till fritidsledare. Och jo, just det. Min yngsta son har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons

Övningsköra som gravid?

image

Stöter ofta på frågor om det funkar att övningsköra som gravid – och självklart går det toppen! Så länge man sitter skönt (man kan behöva ha en kudde bak i rygg/svank) och mår bra så går det bra. Man ska väl kanske inte vara en hetsig mensfitta (ursäkta ordvalet) när man kör, men det gäller både som gravid och inte gravid. 😉

Jag har foglossning och kännbara sammandragningar som gravid, ibland mer starka sammandragningar som kräver att jag behöver vila. Då övningskör jag helt enkelt inte. Det där är upp till var och en att känna efter, ens eget ansvar liksom. Jag påverkas inte nämnvärt gällande foglossningen att köra bil mot om jag skulle sitta på soffan, ingen skillnad alls faktiskt.

Jag började övningsköra med bilskola precis innan jag blev gravid och hade sedan uppehåll i 4 månader pga. nytt jobb och jag hann inte köra med bilskolan, fel på våran bil etc. (lång story) och var alldeles i början av graviditeten när jag började köra privat.

Jag har till och med gjort risktvåan (halkbanan) som gravid :-)

KBK (kör bara kör)! 😀

Som blivande trebarnsmamma kan jag tipsa er om att försöka kirra kortet innan barnet är född. För ni har i dagsläget ingen som helst aning om ifall ert lilla mirakel åker på kolik eller kanske snuttar tutte (amning) hela nätterna igenom. Det är i princip lika illa att köra trött som fan som onykter eller påverkad av andra substanser. Det innebär en stor fara. Det går man igenom på riskettan.

Håll nu tummarna för att jag klarar kortet innan bebisen kommer!

Shoot!

2 reaktioner på ”Övningsköra som gravid?

  1. Så vad händer med barnet om något skulle hända och airbagen utvecklas? Krävs ibland inte så mycket för att den ska gå igång.

    1. Det är ingen fara, körde ju ändå med bilskola dessutom och tog dessutom kortet höggravid 😉 Så lätt utlöses inte en bag i bilen. Har ju det framtill i min bil. Har tvärnitat och diverse, dock inte krockat, men råkat köra lite för långt fram med bilen när jag har parkerat, jo (inte in i annan bil såklart), i räcket. Har dessutom hänt en annan grej å inte löstes någon bag ut då, så nope. Vet inte vad du har för erfarenhet av bilar, men det kanske är gamla sådana. Man ska ju checka airbagen då och då ju.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons