I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: hemmagjorda wraps med strimlad kycklingfilé, lök, grönsaker, dressing och mango chutney-röra

Wraps är ju den perfekta utflyktsmaten där man slipper ta med sig bestick utan bara to-go 😀 Vi gör wraps i tid och otid här hemma. Det måste inte vara till utflykten sommartid, utan vi kan äta det hemma när som, även vintertid 😀

Wraps är en mycket tacksam maträtt som går att variera för fullt. Det går bra att byta ut köttslaget mot något annat, exempelvis fläsk, flankstek, rostbiff etc. Så länge det är tillagat eller i skivor. Låt fantasin flöda!

Bilden ovan är från vår utflykt när jag gjorde wraps med kycklingsfilé m.m. utifrån rubriken. Bilderna nedan är äldre dock, men de är så beskrivande bra hur man gör wrapsen och jag gör alltid på samma tillvägagångssätt. Ifall ni undrade 😀

Ingredienser till 4 wraps:

½ msk matfett
200 gram kycklingfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk curry
Salt och peppar

Tillbehör sallad:

½ gul paprika
1 liten morot
4 körsbärstomater
50 gram gurka

Dressing:

1 msk olivolja
½ msk äppelcidervinäger
1 näve färska örtkryddor, hacka 50/50 basilika och koriander
Salt och peppar

Tillbehör:

4 st romansallatsblad
1 halvmjuk avokado
4 tortillabröd

Röra:

2 dl matyoghurt
0,5 dl mango chutney sås (recept finns här)
Salt

Gör såhär:

Värm matfettet i en stekpanna och fräs strimlad kycklingfilé tillsammans med hackad gul lök. När löken mjuknat, tillsätt vitlökskross och rör om. Blanda ned currykrydda, salta och peppra lätt. Ställ av från plattan och låt svalna.

Gör salladen. Tärna paprikan och få bort alla kärnor. Skär körsbärstomaterna om fyra delar per styck. Skala och grovriv moroten. Tärna gurkan. Lägg grönsakerna i en bunke. Blanda dressingen i en liten skål och häll över salladen och blanda om. Häll över till ett durkslag och låt rinna av så att wrapen inte blir så vattnig.

Kärna ur och tärna avokadon. Börja med wrapsen. Lägg samtliga tortillabröd på bordet bredvid varann.

Gör röran, blanda alla ingredienser i en skål och smaka av med salt.

  1. Placera en näve sallatsblad per bröd i mitten.
  2. Fördela avokadotärningarna.
  3. Fördela salladen.
  4. Fördela röran.
  5. Fördela ut kött och lök över wrapen.
  6. Vik wrapsen, börja med ovan- och undersidan och sedan på bredden.
  7. Slå in wrapsen i folie.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *