I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: deg till pinnbröd med korv – perfekt utflyktsmat till picknicken i skogen

image

Pinnbröd är mycket roligare och godare att äta korven med istället för korvbröd (som innehåller socker och annan skit), så det rekommenderar jag er alla att prova. Jag gjorde med ost som gav bättre och fylligare smak. Rolig syssla tillsammans med barnen som blir delaktiga i matlagningen. Se fler bilder här.

Pinnbröd med korv passar utmärkt som utflyktsmat som man grillar i skogen tillsammans med familj och vänner, eller varför inte till barnkalaset?! :-)

Degen knådas till fördel med hjälp av en hushållsmaskin alternativt elvisp.

Det går bra att förbereda degen kvällen innan. Låt stå under lock/folie i kylen.

Ingredienser till deg för 20 korvar (2 paket korv):

6 dl vetemjöl
1,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
0,75 dl matfett
2,25 dl mjölk
2 dl grovt riven mild ost

Gör såhär:

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt matfett, mjölk och ost. Arbeta till en slät deg.

Dela upp degen i 20 lika stora bitar, rulla ut i smala längder och snurra sedan runt korvarna.

Grilla inte direkt ovanför glöden utan bredvid, i cirka 5-7 minuter eller tills brödet har fått fin färg.

Det går även bra att göra hemma, stek med smör på medelvärme runtom i cirka 5 minuter.

Servera korvarna på spett, gaffel eller ät som de är tillsammans med valfria tillbehör (ketchup, senap, rostad lök, bostongurka etc).

Smaklig måltid!

2 thoughts on “RECEPT: deg till pinnbröd med korv – perfekt utflyktsmat till picknicken i skogen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *