Pinnbröd är mycket roligare och godare att äta korven med istället för korvbröd (som innehåller socker och annan skit), så det rekommenderar jag er alla att prova. Jag gjorde med ost som gav bättre och fylligare smak. Rolig syssla tillsammans med barnen som blir delaktiga i matlagningen. Se fler bilder här.
Pinnbröd med korv passar utmärkt som utflyktsmat som man grillar i skogen tillsammans med familj och vänner, eller varför inte till barnkalaset?!
Degen knådas till fördel med hjälp av en hushållsmaskin alternativt elvisp.
Det går bra att förbereda degen kvällen innan. Låt stå under lock/folie i kylen.
Ingredienser till deg för 20 korvar (2 paket korv):
6 dl vetemjöl
1,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
0,75 dl matfett
2,25 dl mjölk
2 dl grovt riven mild ost
Gör såhär:
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt matfett, mjölk och ost. Arbeta till en slät deg.
Dela upp degen i 20 lika stora bitar, rulla ut i smala längder och snurra sedan runt korvarna.
Grilla inte direkt ovanför glöden utan bredvid, i cirka 5-7 minuter eller tills brödet har fått fin färg.
Det går även bra att göra hemma, stek med smör på medelvärme runtom i cirka 5 minuter.
Servera korvarna på spett, gaffel eller ät som de är tillsammans med valfria tillbehör (ketchup, senap, rostad lök, bostongurka etc).
Smaklig måltid!
Åh vilket bra tips, det här måste jag testa nästa gång vi planerar en utflykt! =)
Gör det, jättegott å enkelt