Underbart god och ytterst lättlagad potatissallad – garanterat bättre än den du köper i butik! Det går bra att förbereda denna potatissallad 1-2 dygn i förväg så att den kan dra desto längre i kylen före servering. Denna potatissallad passar till kallskuret, grillat eller varför inte som ett av tillbehören i en wrapes?! 🙂 Receptet gäller för cirka 4-6 portioner.
Ingredienser:
1 kilo fast potatis, ca 10 st medelstora
1 rödlök
1 dm av det gröna från en purjolök
1 dl hackad gräslök
1 vitlöksklyfta
3 dl gräddfil
3 dl creme fraiche
2 dl majonäs
Salt
Gör såhär:
Skala all potatis och dela eventuellt några så att alla är jämnstora.
Koka upp lättsaltat vatten och lägg i potatisarna. Låt koka upp och sjuda på medelvärme i 20-30 minuter beroende på storleken. Kolla till då och då med en sticka. När potatisen är genomkokt och mjuk så är den färdig.
Finhacka under tiden rödlök, purjolök och gräslök. Lägg i en bunke om 2 liter och krossa ned en vitlöksklyfta. Blanda om. Rör ned gräddfil, creme fraiche och majonäs. Smaka av med salt och om det behövs något mer i kryddväg.
Nu är potatisen klar. Häll av vatten och potatis i ett durkslag och spola potatisen med kallt vatten i några minuter så att det kyls ned. Tärna potatisen i 1-2X2cm stora bitar och vänd ned i den krämiga röran. Låt dra i kylen i minst en timme före servering!
Vid servering, garnera gärna med grovt hackad gräslök.
Låt väl smaka!
Åh, det här receptet sparar jag! Låter ju supersmarrigt! 😀
Ja gör det! Återkom och berätta vad du tycker 😀
Åh tack för receptet!!
Tack för receptet ska prova det på jobbet i morgon på grill kvällen
Varsågod <3