I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 16 år, Joshua, 12 år och Alyssa, 7 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: Krämig hemmagjord potatissallad med purjo, gräslök och rödlök (vegetariskt)

Underbart god och ytterst lättlagad potatissallad – garanterat bättre än den du köper i butik! Det går bra att förbereda denna potatissallad 1-2 dygn i förväg så att den kan dra desto längre i kylen före servering. Denna potatissallad passar till kallskuret, grillat eller varför inte som ett av tillbehören i en wrapes?! :-) Receptet gäller för cirka 4-6 portioner.

Ingredienser:

1 kilo fast potatis, ca 10 st medelstora
1 rödlök
1 dm av det gröna från en purjolök
1 dl hackad gräslök
1 vitlöksklyfta
3 dl gräddfil
3 dl creme fraiche
2 dl majonäs
Salt

Gör såhär:

Skala all potatis och dela eventuellt några så att alla är jämnstora.
Koka upp lättsaltat vatten och lägg i potatisarna. Låt koka upp och sjuda på medelvärme i 20-30 minuter beroende på storleken. Kolla till då och då med en sticka. När potatisen är genomkokt och mjuk så är den färdig.

Finhacka under tiden rödlök, purjolök och gräslök. Lägg i en bunke om 2 liter och krossa ned en vitlöksklyfta. Blanda om. Rör ned gräddfil, creme fraiche och majonäs. Smaka av med salt och om det behövs något mer i kryddväg.

Nu är potatisen klar. Häll av vatten och potatis i ett durkslag och spola potatisen med kallt vatten i några minuter så att det kyls ned. Tärna potatisen i 1-2X2cm stora bitar och vänd ned i den krämiga röran. Låt dra i kylen i minst en timme före servering!

Vid servering, garnera gärna med grovt hackad gräslök.

Låt väl smaka!

5 thoughts on “RECEPT: Krämig hemmagjord potatissallad med purjo, gräslök och rödlök (vegetariskt)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *