I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: Chicken nuggets och ris med tzatziki, currysås, sötsur sås och gurkstavar

20140522_18453420140522_183704

Hemmagjort is the shit! Varför köpa färdiga chicken nuggets med onödiga tillsatser när du kan göra egna knapriga och goda?! Här hemma fick jag tummen upp av hela familjen för både nuggets och såser! ♥ Jag gillar sås och gjorde därför extra. För många räcker det ju bara med en sås, men både jag och barnen gillar variation – och tzatzikin var mest tänkt för riset 🙂

Denna typ av maträtt passar bra både till vardags som till helg och fest.

Gör såserna först och ställ in i kylen tills nuggets är färdiga. Det spelar inte roll i vilken ordning såserna görs. Såserna kan med fördel förberedas några dagar innan så tar de sig bara desto bättre.

Tillagningstid cirka 45 minuter. Recepten är beräknade till 4 portioner.

Ingredienser till tzatsiki

3 dl grekisk yoghurt
½ gurka, grovriven
2-3 vitlöksklyftor, krossade
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
Salt och peppar

Ingredienser till currysås

2 dl turkisk/grekisk yoghurt (låg %)
1 vitlöksklyfta vitlöksklyftor, krossade
2 msk currykrydda
Salt och peppar

Ingredienser till sötsur sås

3 dl vatten
4,5 msk socker
2,5 msk vitvinsvinäger
2,5 msk tomatpuré
2,5 tsk potatismjöl + 2 msk vatten

Ingredienser chicken nuggets

600 gram kycklingfilé
2 ägg
3 dl ströbröd
2 krm vitpeppar
1 tsk salt
Matfett

Tillbehör:

Ris till 4 portioner + vatten + salt
½ gurka

Gör såhär:

Tzatsiki. Blanda ingredienserna och rör om ordentligt. Ställ in i kylen och låt dra i minst 30 minuter före servering.

Currysås. Blanda ingredienserna till currysåsen, smaka av med salt och peppar, rör om ordentligt och ställ in i kylen och låt dra i minst 30 minuter före servering. Såsen kan ätas varm som kall.

Sötsur sås. Häll alla ingredienser utom potatismjöl (+ 2 msk vatten) i en kastrull och låt koka upp för att sedan sjuda. Vispa ut potatismjöl och vatten och vispa successivt ned i kastrullen. Låt sjuda i 5 minuter under omrörning. Såsen kan ätas varm som kall.

Koka riset enligt förpackningens anvisningar.

Chicken nuggets. Skär filéerna i bitar om 2 x 2 cm och låt ligga kvar på brädan.  Knäck äggen i en djup tallrik och blanda ut med en gaffel. Häll ströbröd, vitpeppar och salt i en djup tallrik och blanda om. Doppa kycklingbitarna i äggsmeten och rulla sedan i ströbrödsblandningen, lägg upp på en tallrik. Värm en stekpanna med lite matfett. Stek nuggets tills de blir fint guldiga och lätt brända, cirka 2 minuter per sida.

Skär gurkan i stavar.

Servera chicken nuggets tillsammans med ris, såser, röra och gurkstavar.

Smaklig måltid!

2 reaktioner på ”RECEPT: Chicken nuggets och ris med tzatziki, currysås, sötsur sås och gurkstavar

    1. GÖR DET!!! De blev kanon!!! Välj vilken sås ni vill ha till också, jag gjorde extra för att jag gillar sås, tzatzikin var mer tänkt till riset liksom 😛

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *