I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Bak-tips?

1
Hej, skulle vilja ha tips på något gott som jag kan baka. Ska hälsa på min mormor någon dag här framöver och skulle vilja ha med något gott jag kan bjuda henne och eventuellt hennes vänner på boendet. Har ni några bra tips? Enkelt och gärna med sådana ingredienser man vanligtvis har hemma i skafferiet. 😛

4 reaktioner på ”Bak-tips?

  1. Morotskaka
    1 kaka, ca 8-12 bitar

    Du behöver:
    3 morötter (ca 200 g)
    3/4 dl mandel eller nötter (ca 50 g)
    2 ägg
    2 dl socker (eller råsocker)
    1 tsk kanel
    ev. ½ tsk ingefära
    1 tsk vaniljsocker
    ½ tsk bikarbonat
    1 tsk bakpulver
    2 dl vetemjöl
    1 dl olja

    Glasyr:
    100 philadelphiaost naturell
    ½-1 dl florsocker
    ev. 1 tsk citron- eller limesaft

    Gör så här:
    Om du har en matberedare med kniv så passar det utmärkt att använda till det här receptet på morotskaka.

    Skala morötterna. Om du använder matberedare: skär morötterna i mindre bitar och lägg dem i din matberedare med kniven monterad. Häll i mandeln. Kör ca 30 sek så att det blir finhackat.

    Utan matberedare: Riv morötterna på rivjärn och hacka mandeln.

    Tillsätt ägg och socker. Kör ca 30 sek med matberedaren eller använd elvisp eller vanlig visp.

    Häll ner oljan i smeten.

    Ta fram en bunke och blanda kanel, ev. ingefära, vaniljsocker, bikarbonat, bakpulver och vetemjöl. Häll ner över oljan.

    Använd matberedarens impulsknapp för att blanda försiktigt eller elvispens lägsta hastighet eller en sked för att röra runt tills det blir en jämn smet.

    Häll smeten i smord och bröad rund form, ca 1 ½ liter. Grädda morotskakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 min.

    Låt stå i formen 5-10 minuter. Stjälp sedan upp morotskakan på ett serveringsfat. Lägg formen ovanpå och låt morotskakan kallna.

    Gör glasyren. Blanda philadelphiaost och florsocker samt ev. citron- eller limesaft. Bred glasyren över morotskakan med en kniv.

    Servera! Förvara morotskakan i kylskåp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *