I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: Nötig nötbotten med smak av kokos – till tårta, glasstårta, kaka, kakbotten, tårbotten

Här Mikaela, nu kommer receptet som utlovat, om än något sent… Riktigt god tårtbotten som jag gjorde när jag fyllde år i mars. Åh vad gott det blev! Vi gjorde en glasstårta och glassen gjorde vi såklart själva, fast med hjälp av en glassmaskin som vi fick i julklapp. Därför väljer jag att bara skriva ned receptet på själva tårtbotten här, eftersom olika glassmaskiner har olika recept. Det funkar ha? Ett snabbt tips bara: om du gör glasstårta, tänk då som i frozen cake och ställ in i frysen i en halvtimme före servering.

– Om någon önskar, kan jag självklart skriva ned hela receptet på glasstårtan vi gjorde, men då utgår jag också från hur vår glassmaskin fungerar. Kommentera då detta direkt i inlägget så vet jag.

Ingredienser tårtbotten:

3 dl mixade chashewnötter
1 dl mandelspån
1 dl kokos
0,5 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
0,75 dl honung
1 dl smält smör

Gör såhär:

Ställ ugnen på 175 grader.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ihop ägg och honung i en annan bunke, så att det blir pösig, vispa ned smöret och rör om. Häll över de torra ingredienserna till äggblandningen och blanda om ordentligt. Häll över smeten till en ugnsfast form och ställ in i mitten av ugnen och låt stå i 25-30 minuter.

– Gör resten av kakan – vad ska det bli? En glasstårta, banankaka, kaka med chokladöverdrag, gräddtårta? Du bestämmer!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *