I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 12 år, Joshua, 8 år och Alyssa, 3 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Min yngsta son har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons

RECEPT: Plättar – ca 50 st plättar med grahams- och rågmjöl

Plättar änna perfekt som mellanmål (eller frukost) då och då. Mitt favorit-tillbehör är blåbär och hallon (även jordgubbar), helst färska sådana. Här kommer ett större recept och mer nyttigare plättrecept till er läsare, hoppas att ni gillar det?! Jag vet att det är en plättperiod just nu, men det är för att jag experimenterar. Funderar på att tillsätta en liten morot alternativt spenat, eller både och… Vad tror ni?

Ingredienser till cirka 50 plättar:

0,5 tsk salt
1 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
0,5 dl rågmjöl
6 dl mjölk
3 ägg
50 gram smör
Smör till stekning
Recetp
Gör såhär:

Blanda salt och mjöl i en bunke. Tillsätt 2 dl mjölk och vispa till en jämn smet. Häll över resterande mjölk och vispa jämnt. Knäck i äggen och rör ned i smeten. Värm margarinet en stund i mikrovågsugnen och vispa sedan ned i smeten.

Använd gärna en plättformspanna. Värm upp stekpannan på medelvärme tillsammans med lite matfett. Häll över smet så att plättarna blir tunna. När ytan på plättarna inte rinner längre är det dags att vända för att fräsa om nästa sida. Plättarna skall bli gyllenbruna. Lägg upp dem allteftersom på en tallrik.

Servera gärna plättarna tillsammans med  valfritt tillbehör. Min favorit är bär såsom hallon och blåbär. Sylt och grädde är ven gott eller glass förstås. Mina söner kan äta plättarna som de är.

Smaklig måltid!

Använd en plättformsstekpanna så går det smidigare.

När du ändå är igång med plättgörat, är det bara att köra på. Gör en större sats och spara till kommande dags mellanmål. Mysigt att bjuda på dessutom.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons