I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 9 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Min yngsta son har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons

RECEPT: Omelett med kalkon, spenat, paprika och lök – toppat med parmesanost

Simo har gjort det igen, min make alltså. Hans omeletter är så himla goda och detta är hans egna påfund igen. Detta passar utmärkt till frukost för två (då räknar jag med att man äter någon macka till etc.) eller som brunch för en person. Det går bra att byta ut kalkon mot skinka. Inte alls onyttig variant, utan hälsosam. Detta är en lovande helgfrukost med bravur! Tyvärr finns ingen bild.

Ingredienser till 1 omelett:

3 ägg
2-3 msk mjölk
1 krm salt
1 krm peppar
½ msk matfett
1/4 gul paprika
1 liten lök
1 vitlöksklyfta
1 näve färsk babyspenatblad
1 näve rökt strimlad kalkon/skinka
1 msk finriven parmesanost

Till servering: tomat i skivor och färska ruccolablad

Gör såhär:

Knäck i äggen i en liten bunke och vispa ihop med mjölk, salt och peppar.
Värm en stekpanna med matfett och fräs paprika, lök, vitlökskross, spenat och kalkonstrimlor lätt och Lägg upp på en tallrik.

Häll i äggsmeten och låt steka på låg värme i XXXX minuter. Häll på kött- och grönsaksröra i och låt fräsa två minuter till.

Svep över omeletten från stekpannan till en tallrik och vänd över halva över. Servera med färska tomatskivor och ruccolablad.

Smaklig måltid!

2 reaktioner på ”RECEPT: Omelett med kalkon, spenat, paprika och lök – toppat med parmesanost

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons