I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Sjukdomsträsket

Urk. Sjukdomsträsket igen. Som när ens barn precis har börjat på förskolan och ständigt sjuka för att de inte är vana vid alla bakterier och virus. Så har vi haft nu, är helt chockad! Yngsta sonen har varit lite dålig, det är äldsta som varit dundersjuk senaste tiden. Bara för ungefär 2,5-3 veckor sedan fick Zacharias en kur med örondroppar på grund av öroninflammation. I förra veckan var han förskyld med feberyra och såg helt halvdan ut, med blekhet etc. Inatt åkte han på öroninflammation – igen! Jag är inte van vid såhär mycket sjukdom – alltså två antibiotika-kurer inom loppet av tre veckor liksom!

Det blir ju definitivt ingen träning för Zacharias idag. Joshua får gå på sin, men inte storebror. Nu har de liksom inte varit på sin träning på typ en månad! Vi har missat jättemycket och det känns verkligen så trist. Nu smittar förvisso inte öroninflammation i den graden, men det är ju inte sjysst gentemot det sjuka barnet.

Nu till den lite mer äckliga delen angående öroninflammationen. Det rinner blodblandad vätska ur öronen, uuuuurk. Jag har aldrig varit med om liknande – och då var jag själv ett öronbarn. Det är inte farligt, jag googlade upp fakta direkt när jag såg vad som skedde. Ibland spricker trumhinnan. Det är inte farligt. Innan den spricker brukar det göra ont, sedan minskar smärtan. Var kan då rinna ut i hörselgången. Om trumhinnan spricker och var rinner ut bör man få penicillin oavsett ålder. Öronkatarr är en typ av öroninflammation då vätska samlas i mellanörat. Det kan kännas som att man har lock för örat. Det är vanligt att barn får öronkatarr när de är förkylda eller efter en öroninflammation.

Natten har varit brutal. Såhär dåligt har nog ingen i hela familjen sovit. Zacharias skrek titt som tätt hela natten och det tog sådan kraft och energi hos oss alla. Den som blev minst störd var nog Joshua, skönt det i alla fall. Men ändå! Så Zacharias sover just nu, klockan är halv fem på eftermiddagen liksom… Han fick sova imorse ända fram till klockan 11:00 då det var dags att göra oss iordning eftersom vi hade tid på Vårdcentralen 11:40. Läkaren konstaterade direkt att det var en kraftig öroninflammation och att antibiotika var nödvändigt. Vi hämtade ut Kåvepenin på Apoteket (sjukt dyrt – 345:-!) och åkte hem direkt därefter. Och så la han sig igen. Känner verkligen igen det där med att sova bort sjukdomen. Mycket skönare att bara sova bort dagarna när man inte mår bra. Jag passade på att sova i två timmar jag också. Det var skönt på ett sätt, men ändå inte. Jag är bra mycket mer övertrött nu än tidigare. Känner mig liksom dåsig i skallen, eller hur man nu ska förklara.

Nu ska jag kika till Zacharias och väcka honom så att han får i sig lite vätska och kanske en macka om han vill ha. Vätska är som nämnt det viktigaste just nu, särskilt när aptiten inte är på topp vid sjukdom. Min lilla plutt 🙁

Info om öroninflammation för den som vill läsa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *