I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Mighty Leaf lanserar Pu-erh teer – alla hjärtans dag

mlt ros teÄnnu ett tips inför alla hjärtans dag: Våren ligger i luften och alla hjärtans dag närmar sig med stormsteg. Passande nog lanseras nu i Sverige ett nytt te från Mighty Leaf tillverkad av torkade rosblad – pu-erh. Unna dig själv en varm kopp med kärlek eller varför inte dela den med en närstående person. Det ska jag göra imorgon kväll i alla fall, när jag kommer hem där vid midnatt efter jobbet.

Kostnad: 72 kronor för 9 stycken bollar hos Mighty Leaf.

Info om pu-erh teer

Pu-erh teer kommer ursprungligen från Yunnanprovinsen i Kina. Teerna dateras mycket långt tillbaka i Kinesisk kultur och de pressade tekakorna användes tidigare som handelsvaluta. Tekakorna gjorde tidig export av te från Kina till väst möjlig, eftersom pu-erh teet kan lagras, och ofta bara blir bättre efter lagring. I Kina är pu-erh teer högt prisade för sina hälsobringande effekter, de är bra för matsmältningen och utgör en naturlig, varsam detox och kan avnjutas av personer i alla åldrar.
.
Det finns olika typer av pu-erh: dels en grön, rå variant (sheng) som är den ursprungliga och en senare, mörkare variant (shou) som utvecklades på 1970 talet. Pu-erh kan drickas lagrad eller icke lagrad. De teblad som används till pu-erh anses ha unika egenskaper vilket påverkar teets slutliga karaktär. Bladen plockas och därefter bearbetas de genom knådning och rullning. Sedan får de torka och därefter formas de till kakor eller lämnas som lösa teblad, och lagras. Kakorna får man bryta bitar av, försiktigt så inte bladen går sönder, och sedan brygga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *