I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: Fager korvgryta med tomat och pasta till

Maträtten som tar cirka 20 minuter att tillaga – och god är den såklart!

Ingredienser till 2 portioner:

Pasta till två portioner

1 rödlök, hackad
2 vitlöksklyftor, krossade
Olivolja
1 paket tomatkross á 500 gram
1 dl vatten
200 gram korv, skivad i slantar
1 morot, tärnad
1 tsk senap
1 msk färsk basilika, hackad
1 msk färsk oregano, hackad
1 msk torkad persilja
Salt och peppar

Gör såhär:

1. Sätt igång pasta till två personer och låt koka enligt förpackningens ansvisningar.

2. Värm upp lite olivolja i en liten stekpanna. Fräs lökkross och lökhack till löken mjuknat.

3. Häll all lök i en kastrull om 3 liter. Tillsätt korv, tomatkross, vatten, morotstärningar och alla kryddor, smaka av med salt och peppar. Rör om och låt puttra på medelvärme under lock i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *